Urla’nın zeytin kültürünü sanat ve gastronomiyle buluşturan 3. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6 Kasım Cuma günü kortej yürüyüşüyle başladı. Tarihi Eski Tamirhane’de düzenlenen açılış törenine eski İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de katıldı. Açılış konuşmaları sırasında gündeme gelen gazetecilerin hapsedilmesi meselesi, törende siyasi bir tartışmanın kapısını açtı.
Alaattin Yüksel’in gazetecilerin haksız yere hapse atıldığı yönündeki sözlerine Ümit Arslan itiraz etti. Ne zaman nerede konuşacağını bilen , doğru haberler yapan , iftiralar atmayan hiç bir gazeteci hapiste değil.
Ümit Arslan’ın bu çıkışı festival açılışına damga vurdu. Soğuk rüzgarların esmesine sebep oldu. Alattin Yüksel bu serzenişi duyduğu halde cevap vermeyerek alandan hızlıca ayrıldı.




