AK Parti Konak İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve teşkilat üyelerinin katılımıyla düzenlendi.

Başdaş’tan 2028 ve 2029 seçimleri mesajı

Toplantıda söz alan AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, partisinin Konak için seçim hedeflerini ve gelecek döneme ilişkin beklentilerini paylaştı. 2028 ve 2029 seçimlerini işaret eden Başdaş, ilçenin yönetimini devralmak istediklerini vurgulayarak mevcut CHP ve YENİ Parti yönetimini eleştirdi.

Konak’ın İzmir ve Ege açısından önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Başdaş, mevcut yönetimin ilçeyi geriye götürdüğünü savundu. Konak’ta 91 kişinin göç ettiğini belirten Başdaş, bu durumu yeni yönetimlerin başarısızlığının göstergesi olarak değerlendirdi.

2028 seçimlerinde yüksek oy oranına ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Başdaş, ardından Konak’ı AK Parti belediyeciliğiyle buluşturmak için yoğun bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

“Konak 2027’de 2,5 milyar TL açık verecek”

Konak’ın son 27 yıldır ihmal edildiğini öne süren Başdaş, ilçenin mali tablosuna ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Konak’a yönelik hizmetleri vatandaşların gördüğünü belirten Başdaş, CHP yönetiminin ilçeye yeterli hizmeti sunmadığını iddia etti.

Konak’ın gelirinin 8 milyar 400 milyon TL olduğunu kaydeden Başdaş, buna rağmen ilçenin bütçe gerçekleşme oranının son beş yılda yüzde 65 seviyesinde kaldığını söyledi. Başdaş, mevcut tabloya ilişkin değerlendirmesinde, “Bir çivi daha çakmasa Konak’ta 600 milyon TL zarar edeceğiz. Ancak son beş yılın bütçe gerçekleşme oranı yüzde 65. Konak, 2027’de 2,5 milyar TL açık verecek. Bu sadece genel giderler” ifadelerini kullandı.

Karşıyaka’da Atatürk’ün izinde engelsiz tur
Karşıyaka’da Atatürk’ün izinde engelsiz tur
İçeriği Görüntüle

Konuşmasının sonunda 7 Ekim tarihini İzmir açısından yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendiren Başdaş, Cumhurbaşkanı'nın 2002 yılında iktidara geldikten sonra kullandığı “Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözünü hatırlattı.

Başdaş, “Biz, 7 Ekim’den sonra Cumhurbaşkanımızın 2002’de iktidara geldiğinde söylediği gibi, 'Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyoruz. 7 Ekim’den sonra İzmir’de de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.