İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyenin farklı birimlerinde görev yapan 500’den fazla güvenlik görevlisinin ‘birimlerin kapatılması’ gerekçesiyle İZENERJİ’ye iade edilmesine ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Tugay, özellikle bazı ofislerde artık güvenlik hizmetine ihtiyaç duyulmadığını belirterek, “Güvenlik görevlilerinde fazlalık var. Eğer bütçemiz elverseydi devam ettirirdik. Ancak şu anda mali açıdan rahat değiliz,” dedi.

Tugay’dan çöp krizi açıklaması: “Sorunu kökten çözeceğiz”
Tugay’dan çöp krizi açıklaması: “Sorunu kökten çözeceğiz”
İçeriği Görüntüle

Vergi ve SGK ödemelerinin belediye bütçesi üzerinde büyük yük oluşturduğunu vurgulayan Tugay, “Her ay 1 milyar TL vergi ve SGK ödemesi yapıyoruz. Bu da personel giderimizi ciddi şekilde artırıyor. İzmir halkının doğru anlamasını rica ediyorum; verimsiz alanlara müdahale etmek zorundayız,” ifadelerini kullandı.

Bazı çevrelerin bu süreci “işçi düşmanlığı” olarak nitelendirmesini doğru bulmadığını söyleyen Tugay, “Biz işçimize neden düşman olalım? İşçimize dost olduğumuz kadar İzmir halkına da dostuz. Görevimiz, bu kurumu sağlıklı şekilde yönetmek. Kimseyi ben bizzat işe almadım, kimseyi de ben çıkarmıyorum. Bu tamamen kurumsal bir süreç,” diye konuştu.

Tugay, belediyenin büyük projelere odaklandığını hatırlatarak, “Metro, tünel, hastane gibi yatırımlarımız sürüyor. Eğer bu çalışmaların devam etmesi isteniyorsa, aldığımız idari kararlara saygı gösterilmeli,” dedi.