CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik son operasyonlarla ilgili sert açıklamalarda bulundu. “100 KARASI” toplantısında konuşan Özel, Türkiye genelindeki mücadelelerle İzmir operasyonunu aynı bağlamda değerlendirdi.

“Bugün Türkiye’nin 100. kara günü, İstanbul’daki mücadelemizin 104. günü, İzmir mücadelesinin ise henüz 1. günüdür” diyen Özel, operasyonun amacının partiyi bölmek ve dikkatleri başka yöne çekmek olduğunu söyledi.

Özel, “Demokrasiye dönülmesini beklerken adalet katlediliyor. İzmir’de önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve 150’den fazla kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu sabah İzmir’de başlayan operasyon, CHP içindeki bölünme hesaplarına hizmet ediyor. Biz geride kimseyi bırakmayan bir partiyiz” dedi.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin operasyona ihbarla neden olduğu iddiasını da yalanlayan Özel, “Bu tür büyük operasyonlar, yeni bir yargı kumpasının parçasıdır. Partimizdeki herkes bizim kardeşimizdir. Kimseyi dışlamıyoruz” ifadelerini kullandı.

İddianame tamam: Soyer ve Aslanoğlu’na 3 yıl ile 45 yıl arasında hapis istemi!
İddianame tamam: Soyer ve Aslanoğlu’na 3 yıl ile 45 yıl arasında hapis istemi!
İçeriği Görüntüle

Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz, haklıyı ve haksızı vicdanımızda tartan bir partiyiz. CHP, birlik ve kardeşlik partisidir. Kurultayda kimseyi yalnız bırakmadık, operasyonlarla partiyi bölmeye çalışanlara karşı dimdik ayaktayız.”