İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZBETON üzerinden yürütülen yolsuzluk soruşturmasında yeni bir aşamaya geçildi. “İhaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma” ile “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla açılan davada, aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da yer aldığı 11’i tutuklu 65 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşma, sabah saat 09.30’da İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Siyasetin Zirvesinden Duruşmaya Yoğun İlgi

Duruşmayı izlemek için CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Gökçe Gökçen ile İzmir milletvekilleri Yüksel Taşkın, Ednan Arslan, Seda Kaya Ösen, Sevda Erdan Kılıç, Rahmin Aşkın Türeli, Rıfat Nalbantoğlu, Salih Uzun ve Mahir Polat salonda hazır bulundu.

Ayrıca DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, İzmir İl Başkan Vekili Barış Özdemir, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de duruşmaya katılan isimler arasında yer aldı.

Aliağa-Şakran Cezaevi Yerleşkesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, duruşma salonuna girişler sıkı denetimle yapıldı. Tutuklu sanıkların yalnızca birinci derece yakınlarına izin verilirken, tutuksuz yargılananların yanına sadece avukatları alınabildi. Basın mensuplarının cep telefonu ve kameraları ise salona sokulmadı.

Salondan İlk İzlenimler

Salonda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yan yana oturdu.

Tutuklu yargılanan Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu, Heval Savaş Kaya, Barış Karcı, Levent İşler, Mehmet Gürhan Özata, Mehmet Alphan Bozan, Hüseyin Şimşek, Sevcan Tınaztepe, Cihangir Lübiç ve Orhan Sertaç Dölek, jandarma eşliğinde salona getirildi.

13. kattan düşen 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
13. kattan düşen 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Sanıkların salona girişleri sırasında seyircilerden alkış yükselirken, sanıklara kelepçe takılmadığı gözlendi.

Sanıklara 3 Yıldan 45 Yıla Kadar Hapis İstemi

İddianamede, sanıklar hakkında çok sayıda ağır suçlama yer aldı.

Sanıkların; Kamu kurumlarının zararına nitelikli dolandırıcılık, Siyasi parti, vakıf veya derneklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, Kooperatif yöneticilerinin faaliyetleri kapsamında dolandırıcılık, İhaleye fesat karıştırma ve Bu suçlara teşebbüs suçlarından 3 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile birlikte yargılama süreci resmen başlamış oldu.