Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’de geçmiş dönemlerinde görev almış yaklaşık 100 eski ilçe başkanı, milletvekili, belediye başkanı ve yönetici, Eski CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu öncülüğünde İnciraltı’nda bir araya geldi.

Toplantının basına yansımasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün buluşmaya tepki gösterdiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalar ise “Gündemin Nabzı” programında CHP Konak Eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus’tan geldi.

Moderatörlüğünü Mustafa Tübcel’in üstlendiği "Gündemin Nabzı" programına telefon bağlantısı ile katılan CHP Konak Eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus samimi cevaplar verdi.

Program sunucusu Mustafa Tübcel’in sorularını yanıtlayan Tunus, söz konusu toplantıya katıldığını belirterek, buluşmanın amacının yanlış anlaşılmaması gerektiğini vurguladı.

Mustafa Tübcel:

İzmir’de yaklaşık 100 kişinin katıldığı ve kamuoyunda “akil insanlar buluşması” olarak anılan bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun yıllar emek vermiş, örgütte görev almış deneyimli isimlerin katıldığı belirtiliyor. Ancak İl Başkanı’nın bu toplantıdan rahatsız olduğu yönünde açıklamaları oldu. Öncelikle şunu soralım Sayın Başkan: Siz bu toplantıya katıldınız mı? Neden toplandınız, ne konuşuldu?

Aytekin Tunus:

Evet, toplantıya katıldım. Açık söylemek gerekirse, eski partililer olarak zaman zaman bir araya geliyoruz; bu yeni bir şey değil. Ancak İzmir’de daha önce farklı bölgelerde görev yapmış ilçe başkanlarının bu ölçekte ilk kez bir araya geldiği bir toplantı oldu. Toplanma amacımız son derece nettir: Bir araya gelmek, sohbet etmek ve eğer varsa partimizin daha iyi olması, daha başarılı olması adına fikir alışverişinde bulunmak. Bunun dışında hiçbir beklenti, hiçbir gizli amaç söz konusu değildir.

Uzmandan İzmir için deprem uyarısı
Uzmandan İzmir için deprem uyarısı
İçeriği Görüntüle

Mustafa Tübcel:

Bu toplantının herhangi bir siyasi hedefi ya da talebi yok diyorsunuz.

Aytekin Tunus:

Kesinlikle yok. Şunu özellikle vurgulamak isterim: Bu toplantı bir talep toplantısı değildir. “İlçe başkanlığı istiyoruz”, “mevcut yapının yerine biz gelmek istiyoruz” ya da parti içinde bir muhalefet oluşturma gibi bir durum asla söz konusu değildir. Yaklaşık 100 kişi bir araya geldik. Bu insanların her biri ortalama üç yıl görev yapmış olsa bile, ki aramızda 15–20 yıl görev yapanlar var, ortaya 300 yıllık bir siyasi birikim çıkıyor. Bu birikimin Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar vermesi mümkün değildir. Tam tersine, bu partiyi seven, bu partiyle yoğrulmuş insanların deneyimlerini paylaşmasından ancak fayda gelir.

Mustafa Tübcel:

Toplantıda herhangi bir talep dile getirildi mi?

Aytekin Tunus:

Hayır, kesinlikle hayır. Böyle bir talep söz konusu bile olmadı. Zaten böyle bir niyet olsaydı, ben o toplantıda bulunmazdım. Bizim derdimiz kişisel beklentiler değil. Partimiz bugün Türkiye’nin birinci partisidir ve bu başarı Sayın Genel Başkanımızın mücadelesiyle elde edilmiştir. Biz de eski yöneticiler olarak, eğer katkı sunma imkânı olursa, geçmiş deneyimlerimizi paylaşmak isteriz. Hepsi bu.

Mustafa Tübcel:

Şubat ayı içerisinde benzer bir toplantının daha yapılacağı konuşuluyor. Doğru mu bu bilgi?

Aytekin Tunus:

Ben toplantının organizasyonunda yer alan kişilerden biri değilim ancak böyle bir görüşmenin daha olacağı bilgisi bana da ulaştı. Şartlarım uygun olursa yine katılmayı düşünüyorum. Çünkü tamamen iyi niyetli, dostça bir buluşma söz konusu. Bizler koltukta olsak da olmasak da partimizin daha iyi olması için düşünen insanlarız. O nedenle bu tür toplantılarda bir sakınca görmüyorum.

Mustafa Tübcel:

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Aytekin Tunus:

Şunu söylemek isterim: Buradan kimseye zarar gelmez. Hele hele gözümüz gibi baktığımız Cumhuriyet Halk Partisi’ne asla zarar gelmez. Amacımız birliktir, katkıdır, dayanışmadır.

Programı izlemek için tıklayınız....