Türk edebiyatının güçlü kalemi Fakir Baykurt adına yedincisi düzenlenen Roman Ödülü için başvurular başladı. Seçici Kurul’da Fakir Baykurt’un kızı Işık Baykurt, Yazar Öner Yağcı, Şair ve Yazar Hidayet Karakuş, Yazar Bahri Karaduman ile Yazar ve Eleştirmen Adnan Binyazar yer alıyor.

Başkan Yıldız: “Edebiyatın ışığını yedinci kez yakıyoruz”

Başkan Onur Emrah Yıldız, Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün yedinci kez düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu şu sözlerle dile getirdi; “Çiğli Belediyesi olarak, Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden Fakir Baykurt’un adını yaşatmak için düzenlediğimiz Roman Ödülü’nü bu yıl yedinci kez gerçekleştirmenin büyük gururunu yaşıyoruz. Bu ödül, yalnızca edebiyatımızın güçlü kalemlerini teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda genç yazarlarımızın önünü açarak kültür dünyamıza yeni soluklar kazandırıyor. 2026 yılında da seçici kurulda edebiyatımızın saygın temsilcileri yer alıyor. Fakir Baykurt’un kızı Işık Baykurt’un yanı sıra, Yazar Öner Yağcı, Şair ve Yazar Hidayet Karakuş, Yazar Bahri Karaduman ve Yazar-Eleştirmen Adnan Binyazar’ın katkılarıyla ödülümüz daha da değerli hale geliyor. Bizler, edebiyat tutkunlarını ve yazarlarımızı bu önemli ödüle başvurmaya davet ediyoruz. Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün, Türk edebiyatına yeni eserler kazandırarak kültür dünyamıza kalıcı katkılar sunacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Son Başvuru 16 Mart

Gaziemir Belediyesi’nden bin kişiye evde kuaför hizmeti
Gaziemir Belediyesi’nden bin kişiye evde kuaför hizmeti
İçeriği Görüntüle

Başvurular 16 Mart 2026 Pazartesi gününe kadar kabul edilecek. Yarışmaya başvurmak isteyenler bilgi için Çiğli Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne 444 35 52 (Dahili: 2370-2371) numaralı telefondan ulaşabilir ve dosyalarını da [email protected] üzerinden iletebilirler. Öte yandan 2026 Fakir Baykurt Roman Ödülü Şartnamesi’ne https://www.cigli.bel.tr/doc/fakir-baykurt-2026-sartname.pdf adresinden ulaşabilirler