Uzun süredir İzmir gündeminde yer alan kooperatif modeli ve konut projeleriyle ilgili soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İZBETON şirketi ve bazı kooperatiflere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, büyükşehir belediyesi bürokratları ve kooperatif yöneticileri gözaltına alındı.

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle görüştü
MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle görüştü
İçeriği Görüntüle

Ertuğrul Günay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden bu yana tanıdığı Tunç Soyer ve ekibinin çalışkanlığı, samimiyeti ve nezaketine vurgu yaparak, “Tunç Soyer ve arkadaşlarının en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmalarını ve aklanmalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.