Karşıyaka’da çocuklar oryantiringle bayramı kutladı
Karşıyaka’da çocuklar oryantiringle bayramı kutladı
İçeriği Görüntüle

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, 12. Uluslararası Urla Enginar Festivali basın lansmanında Demircili Koyu’nda uzun süredir tartışma yaratan gemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Balkan, söz konusu geminin yalnızca çevre ve güvenlik sorunu oluşturmadığını, aynı zamanda mülteci kaçakçılığıyla da bağlantılı olduğunu ifade etti.

“11 HAFTA NÖBET TUTTUK”

Kış ayları boyunca bölgede yoğun bir mücadele yürüttüklerini belirten Balkan, geminin kaldırılması için uzun süre sahada olduklarını söyledi.

Balkan, “Demircili sahilinde kaderine terk edilen ve mülteci kaçaklarına karışan bir geminin kaldırılması için tam 11 hafta nöbet tuttuk” dedi.

KURUMLARLA ORTAK MÜDAHALE

Sürecin yalnızca belediye değil, birçok kamu kurumu ile birlikte yürütüldüğünü ifade eden Balkan,

Urla Kaymakamlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve İzmir Valiliği ile koordineli hareket edildiğini belirtti.

Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı il müdürlüğünün de sürece destek verdiğini kaydetti.

GEMİ BÖLGEDEN KALDIRILDI

Yapılan girişimlerin ardından geminin bölgeden kaldırılması yönünde karar alındığını belirten Balkan, sürecin sonuç verdiğini açıkladı.

“Direne direne kazandık. Gemi kaldırıldı ve bölgeden gönderildi” ifadelerini kullandı.

“URLA’NIN DOĞASI TEHDİT ALTINDA”

Konuşmasında yalnızca gemi meselesine değil, bölgedeki genel yapılaşma baskısına da değinen Balkan, Urla’daki doğal alanların farklı projelerle tehdit altında olduğunu savundu.

Tarım arazilerinin imara açılması, koyların turizm baskısı altında kalması, ormanlık alanlarda enerji projeleri ve zeytinliklerde madencilik faaliyetleri gibi konulara dikkat çekti.

TARTIŞMA SÜRÜYOR

Demircili Koyu’nda yaşanan bu gelişme, hem çevre güvenliği hem de kaçak göç iddiaları açısından bölgedeki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Yetkililerin müdahalesiyle geminin kaldırılması sağlanırken, benzer olayların yaşanmaması için denetimlerin artırılması gerektiği ifade ediliyor.