TCMB raporu açıkladı: İzmir’de konut fiyatları geriledi
TCMB raporu açıkladı: İzmir’de konut fiyatları geriledi
İçeriği Görüntüle

Mustafa Tübcel Yorumluyor;

Aslında biz bu konuyu dün de konuştuk. Hatta bir önceki yayınımızda da İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ün görevden alınabileceğini, yerine Utku Gümrükçü başta olmak üzere farklı isimlerin konuşulduğunu aktarmıştık.
Şimdi ise yeni gelişmeler yaşanıyor.
İddialara göre Çağatay Güç, olası bir görevden alma kararına karşı Alsancak'ta alternatif bir il başkanlığı ofisi tuttu. İlçelerde de alternatif yapılanmalar ve nöbet uygulamaları konuşuluyor.
Öte yandan Çağatay Güç ise oldukça net.
Çarşamba günü toplanacak MYK'nın yetkili olmadığını söylüyor. Hatta daha da ileri giderek, "Beni atadılar, açın kapıları diyen arkadaşı çayını içiririz, göndeririz" ifadelerini kullanıyor.
Şimdi burada açık konuşmak lazım.
Ben bu sürecin bu kadar sert ve agresif yönetilmesini doğru bulmuyorum.
CHP zaten uzun süredir kurultay tartışmaları, mutlak butlan kararı ve parti içi gerilimlerle uğraşıyor. Tam da böyle bir dönemde alternatif il başkanlıklarının konuşulması, sert açıklamalar yapılması ve yeni cephelerin açılması, İzmir örgütünde gereksiz bir huzursuzluk yaratıyor.
Siyasette elbette herkes kendi pozisyonunu korumaya çalışır.
Ancak bazen mücadele etmek kadar, süreci soğukkanlı yönetmek de önemlidir.
Şimdi herkesin beklediği tarih belli:
17 Haziran Çarşamba.
Eğer MYK'dan görev değişikliği kararı çıkarsa CHP İzmir'de yeni bir dönem başlayabilir.
Ama karar ne olursa olsun, İzmir örgütünün önündeki asıl sınavın, bu süreci ne kadar sağduyuyla yöneteceği olacağını düşünüyorum.