İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bayraklı Belediyesi ve belediye iştiraki BAYBEL AŞ’ye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında 6 kişi tutuklandı. Aralarında önceki dönem Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da bulunduğu şüpheliler hakkında tutuklama kararı verilirken, soruşturma kapsamında 48 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı ve düzenlenen operasyonlarda 47 kişinin yakalandığı bildirildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bayraklı Belediyesi ve belediye iştiraki BAYBEL AŞ’ye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, önceki dönem Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.
Soruşturma kapsamında İzmir merkezli dört ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlenirken, haklarında gözaltı kararı verilen 48 şüpheliden 47’si yakalandı.
DÖRT İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Rüşvet” ve “İhaleye fesat karıştırmak” suçları kapsamında Bayraklı Belediyesi ile iştiraki BAYBEL AŞ’ye yönelik soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmaları sonucunda, geçtiğimiz salı günü İzmir merkezli olmak üzere Ankara, Elazığ ve Muğla’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonlarda 47 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konulurken, 1 ruhsatsız tabanca da ele geçirildi.
43 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifade ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından 4 kişi serbest bırakıldı.
Aralarında eski Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da bulunduğu 43 şüpheli ise sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen isimler arasında dönemin BAYBEL AŞ Yönetim Kurulu Başkanı B.U., Bayraklı CHP İlçe Başkanı ve belediye çalışanı D.G., eski BAYBEL AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeni Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi M.C.S. de yer aldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde şube müdürü olarak görev yapan A.A. ve O.Ç.Ş. ile Serdar Sandal’ın oğlu Y.S. de adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında bulunuyor.
ESKİ BAŞKAN SERDAR SANDAL TUTUKLANDI
Adliyeye sevk edilen şüphelilerin işlemlerinin ardından mahkeme, önceki dönem Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal hakkında tutuklama kararı verdi.
Sandal’ın yanı sıra soruşturma kapsamında 5 şüphelinin daha tutuklanmasına hükmedildi.
Mahkeme tarafından tutuklanan diğer isimler Veysel Vafi Darga, Şahidi Ramazan Özgür, Sinan Demirkaya, Aziz Pazarlıoğlu ve Doğu Cem Gümüş oldu.
Böylece Bayraklı Belediyesi ve BAYBEL AŞ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 6’ya yükseldi.
SORUŞTURMA BAYRAKLI BELEDİYESİ VE BAYBEL AŞ’Yİ KAPSIYOR
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Bayraklı Belediyesi ile belediye iştiraki BAYBEL AŞ bünyesindeki işlemler inceleme konusu oldu.
“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Rüşvet” ve “İhaleye fesat karıştırmak” suçları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda belediyenin önceki dönem yöneticileri, belediye çalışanları ve şirketle bağlantılı isimler hakkında işlem yapıldı.
Dört ilde gerçekleştirilen operasyonların ardından 43 şüpheli adliyeye sevk edilirken, mahkeme eski Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile birlikte toplam 6 kişinin tutuklanmasına karar verdi.





