AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’de etkili olan yağışların ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Kentte yaşanan su baskınlarına tepki gösteren Çankırı, yaşananların doğal afet değil, “yıllardır biriken ihmalin sonucu” olduğunu savundu.

“Bir şehir yağmurdan korkar mı? İzmir korkuyor” sözleriyle başlayan paylaşımında Çankırı, metrekareye düşen yağmur miktarından ziyade altyapı eksikliklerine dikkat çekti.

“Yollar göl, sokaklar dere”

Çankırı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Metrekareye düşen yağmur değil, yıllardır biriken ihmal taşıyor. Yollar göl, sokaklar dere, her yer çamur içinde…
Esnaf kepengi suyun içinden açıyor, vatandaş kendi imkanıyla tahliye yapıyor. Belediye nerede?”

Kentte her yağış sonrası benzer görüntülerin yaşandığını belirten Çankırı, yerel yönetimi gerekli önlemleri almamakla eleştirdi.

İzmir Meclisi’nde gerilim: “Kimse kimseye hırsız diyemez”
İzmir Meclisi’nde gerilim: “Kimse kimseye hırsız diyemez”
İçeriği Görüntüle

“Sorun yağmur değil, tedbirsizlik”

Yaşanan su baskınlarının “doğal afet” olarak nitelendirilemeyeceğini ifade eden Çankırı, asıl sorunun plansızlık ve tedbirsizlik olduğunu dile getirdi.

“Bu tablo ‘doğal afet’ değil. Bu tablo yönetememenin, önlem almamanın ve her seferinde aynı bahaneye sığınmanın sonucudur. Yağmur yağdı diye değil, tedbir alınmadığı için İzmir sular altında!”

Çankırı’nın açıklamaları, İzmir’deki altyapı ve yağmur suyu drenaj sistemleri tartışmasını yeniden gündeme taşıdı.