Resmi Gazete’de yayımlanan 2026/62 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mülki idare teşkilatında önemli değişikliklere gidildi. Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yürürlüğe giren karar kapsamında, valilikler ve kaymakamlıklar düzeyinde geniş çaplı atamalar gerçekleştirildi. İzmir bürokrasisinden birçok ismin yeni görev yerlerine atanması dikkat çekti.

İZMİR’DEN BAŞKENT’E ÖNEMLİ ATAMA

İzmir’in köklü ilçelerinden Bergama’da görev yapan Kaymakam Avni Oral, yayımlanan kararname ile Çankaya Kaymakamlığı görevine getirildi. İlçede görev yaptığı süre boyunca özellikle tarihi mirasın korunması ve ekonomik projelerle öne çıkan Oral’ın, başkentin en önemli ilçelerinden biri olan Çankaya’daki yeni görevi İzmir’de yankı uyandırdı.

BEYDAĞ’A GENÇ KAYMAKAM

İzmir’in Beydağ ilçesinde de görev değişimi yaşandı. Ramazan Aykut Saka, Beydağ Kaymakamı olarak görevlendirildi. Daha önce kaymakam adaylığı sürecini başarıyla tamamlayan Saka’nın, ilçede yeni bir dinamizm oluşturması bekleniyor.

İstanbul başsavcılığına Fatih Dönmez atandı
İstanbul başsavcılığına Fatih Dönmez atandı
İçeriği Görüntüle

5 İLDE VALİ DEĞİŞİKLİĞİ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında yalnızca ilçe düzeyinde değil, valiliklerde de önemli değişiklikler yapıldı. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda 5 ilin valisi değiştirildi.

Bu kapsamda;

Afyonkarahisar Valiliği’ne, Uşak Valisi Naci Aktaş,

Hakkari Valiliği’ne, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdürü İbrahim Taşyapan,

Uşak Valiliği’ne, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Başkanı Serdar Kartal,

Erzurum Valiliği’ne, Gümüşhane Valisi Aydın Baruş,

Gümüşhane Valiliği’ne ise Vali-Mülkiye Başmüfettişi Cevdet Atay atandı.

Yapılan atamalarla birlikte mülki idarede yeni bir yapılanma süreci başlatılırken, kararların önümüzdeki dönemde yerel yönetimlere ve kamu hizmetlerine nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.