Buca Belediyesi’nin yüzde 100 iştiraki olan Üzüm Kent’te yönetim tartışması meclis toplantısına taşındı. Şirket çalışanlarının ücretlerine ilişkin gündeme gelen sorun, belediye adına imza yetkisi verilmesi teklifinin de tartışmalı hale gelmesine neden oldu.

Eylül ayı meclis toplantısında, Üzüm Kent İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetleri A.Ş.’de belediye adına temsil yetkisinin Cem Unutmuş’a verilmesi istendi. Ancak teklif, Cumhur İttifakı grupları ile YENİ Parti’nin desteğini alamadı.

POLATOĞLU: SORUN SADECE İMZA DEĞİL

Teklif üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Fatih Polatoğlu, şirketin mevcut durumuna ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Üzüm Kent çalışanlarının maaşlarının ödenmediğini söyleyen Polatoğlu, yeni bir isme imza yetkisi verilmesinin tek başına çözüm olmayacağını savundu.

Polatoğlu, şirketi yönetecek kişinin aynı zamanda ortaya çıkan sorunların sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini belirterek, maaşların ödenmesi konusunda şirket genel kurulunun devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Cemil Tugay’dan Buca’da birlik ve beraberlik mesajı
Cemil Tugay’dan Buca’da birlik ve beraberlik mesajı
İçeriği Görüntüle

CHP’DEN UNUTMUŞ İÇİN “İSİM MESELESİ DEĞİL” SAVUNMASI

CHP adına konuşan Meclis Üyesi Uğur Aydın ise tartışmanın Cem Unutmuş’un şahsı üzerinden yürütülmemesi gerektiğini ifade etti.

Aydın, Unutmuş’un aynı zamanda Buca Kent Konseyi Başkanı olduğunu ve bu görevinden ayrılacağını belirterek, teklif hazırlanırken herhangi bir kişi için özel değerlendirme yapılmadığını söyledi.

20 DAKİKALIK ARANIN ARDINDAN KARAR DEĞİŞTİ

Mecliste karşılıklı açıklamaların ardından oturuma 20 dakika ara verildi.

Aranın ardından yapılan değerlendirmede, Cem Unutmuş’a Üzüm Kent’te belediye adına temsil yetkisi verilmesini içeren teklif geri çekildi.

Böylece belediye şirketindeki yetkilendirme gerçekleşmezken, çalışanların maaşları ve şirketin yönetim yapısına ilişkin tartışma da meclis tutanaklarına yansıdı.