CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısına CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nilay Kökkılınç, Manisa İl Başkanı Engin Uzun ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ebru Okay da katıldı.

Murat Emir'den 'yeni parti' açıklaması
Murat Emir'den 'yeni parti' açıklaması
İçeriği Görüntüle

Göreve geliş sürecine değinen Gülsever, Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevini CHP Genel Başkanı ve parti organlarının kararıyla üstlendiğini belirterek, kadın örgütlenmesini sahada daha etkin hale getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Parti içinde yürütülen tartışmaların gündemi değiştirmemesi gerektiğini ifade eden Gülsever, CHP'nin yalnızca bir siyasi parti olmadığını vurgulayarak, "Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yılı aşkın geçmişiyle demokrasi, hukuk devleti ve eşit yurttaşlık mücadelesinin simgesidir. Biz bu partiyi yalnızca siyasi kimliği nedeniyle değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserlerinden biri olduğu için de sahipleniyoruz. Ülkenin gerçek gündemi ekonomi, gençlerin geleceği, kadın cinayetleri ve Cumhuriyet değerleridir. Bugün de tüm baskılara rağmen Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi; 'Dönen dönsün yolundan, biz dönmüyoruz' anlayışıyla mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Kadın haklarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gülsever, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini savunarak, kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

CHP olarak kadın temsilinde yüzde 50 hedefini savunduklarını dile getiren Gülsever, fermuar sistemi ve seçilebilir sıralarda kadın temsiline destek verdiklerini belirterek, "Kadınların sesi olmaya devam edeceğiz. Bizim için önemli olan sadece seçilmek değil, karar alma mekanizmalarında güçlü şekilde yer almaktır" ifadelerini kullandı.

"BU ÇINAR YOLUMUZA DEVAM EDECEK"

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ebru Okay ise geçmişte de benzer süreçlerin yaşandığını anımsatarak, partinin bu zorlukları aşacak güce sahip olduğunu söyledi.

CHP'nin köklü geçmişine vurgu yapan Okay, "Geçmişte partimiz baraj altında kaldığında ayrılanlar oldu ama sonrasında geri döndüler. Bugün de ayrılmayı düşünenler olabilir ancak bu büyük çınarı terk etmek kolay değildir. Biz bu partiyi yeniden iktidar yürüyüşüne taşıyacağız. CHP'nin gölgesi hepimize yeter" dedi.

GÜMRÜKÇÜ: ÖRGÜTTEN YETİŞENLER GÖREV ALACAK

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü de yeni yönetimin ortak özelliğinin örgüt emekçilerinden oluşması olduğunu belirterek, partide görev alacak isimlerin tabandan yetişmesi gerektiğini söyledi.

Gümrükçü, "Bugün burada gençlik kollarından başlayarak partinin her kademesinde görev yapmış yol arkadaşlarımız var. Bu kadrolar emek vererek bugünlere geldi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bundan sonra dışarıdan, havadan ya da uzaydan getirilmiş başkanlar olmayacak. Örgütten yetişen, alın teri döken isimler görev üstlenecek. Bu yönetim bunun güvencesidir. İzmir'de yeni bir sayfa açıyor, parti emekçilerimizle birlikte CHP'yi daha güçlü yarınlara taşımak için mücadelemizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"İZMİR VE MANİSA EL ELE ÇALIŞACAK"

Manisa İl Başkanı Engin Uzun ise iki il örgütü arasındaki iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini belirterek, "İzmir ve Manisa örgütleri dayanışma içinde çalışacak. Demokrasi ve özgürlük mücadelesini birlikte büyüterek iktidar hedefimize yürüyeceğiz" dedi.

KÖKKILINÇ: ZORLU SÜREÇTE SORUMLULUK ÜSTLENDİK

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nilay Kökkılınç da yeni görevine ilişkin yaptığı değerlendirmede, partinin farklı kademelerinde uzun yıllar görev yaptığını hatırlattı.

Kökkılınç, "Grup sözcülüğünden başkan vekilliğine, Genel Merkez Hukuk Birimi'nden Kent Konseyi Başkanlığı'na kadar birçok alanda görev yaptım. Bugün de CHP'nin içinden geçtiği bu dönemde bana verilen sorumluluğu, partimizin kurumsal yapısını güçlendirmek ve seçimlerde başarı elde etmek için en iyi şekilde yerine getireceğim" diye konuştu.