İzmir’de son günlerde etkisini artıran yağışlar, kentin su kaynaklarına olumlu yansıdı. Yağışlarla birlikte İzmir’i besleyen barajlardaki doluluk oranlarında dikkat çeken bir artış yaşandı.
TAHTALI’DA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
İzmir’in başlıca içme suyu kaynaklarından Tahtalı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 24,04’e ulaştı. Barajdaki toplam su hacmi 88 milyon 600 bin metreküp olarak ölçülürken, kullanılabilir su miktarı 69 milyon metreküp seviyesine çıktı.
GÖRDES’TE ARTIŞ DEVAM EDİYOR
“Dibi delik” iddialarıyla gündeme gelen Gördes Barajı’nda da doluluk oranındaki artış sürüyor. Barajda aktif doluluk oranı yüzde 12,04 olarak kaydedildi. Toplam su hacmi 68 milyon 240 bin metreküp olurken, kullanılabilir su miktarı 52 milyon 740 bin metreküp olarak belirlendi.
DİĞER BARAJLARDA SON DURUM
Güzelhisar Barajı’nda toplam su hacmi 118 milyon 250 bin metreküp, kullanılabilir su miktarı ise 106 milyon 290 bin metreküp olarak ölçüldü. Bu verilerle doluluk oranı yüzde 74,13’e ulaştı.
Balçova Barajı’nda toplam su hacmi 4 milyon 488 bin metreküp, kullanılabilir su miktarı ise 4 milyon 625 bin metreküp olarak hesaplandı. Doluluk oranı yüzde 58,88 seviyesinde gerçekleşti.
Ürkmez Barajı’nda ise toplam su hacmi 5 milyon 470 bin metreküp olurken, kullanılabilir su miktarı 5 milyon 95 bin metreküp olarak ölçüldü. Barajdaki aktif doluluk oranı yüzde 61,76 olarak kaydedildi.
YAĞIŞLARIN ETKİSİ SÜRECEK
Önümüzdeki günlerde beklenen yağışların devam etmesiyle birlikte baraj doluluk oranlarının daha da artması bekleniyor.





