Menderes Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "rüşvet", "irtikap", "resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma" ve "imar kirliliğine neden olma" suçlamaları kapsamında Menderes Belediyesi'ne operasyon düzenlenmişti.
Soruşturma kapsamında Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, 4 Ağustos'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 15 kişi gözaltına alınmıştı.
Adresinde bulunamayan Belediye Başkan Yardımcısı R.S. ise daha sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet İstihbarat birimleri ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalanmış, böylece gözaltı sayısı 16'ya yükselmişti.
15 şüpheli için tutuklama talebi
Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Bir şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanarak serbest bırakılması talep edildi.
Mahkemeden tutuklama kararı
Hakimlik, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek hakkında tutuklama kararı verdi.
Soruşturma kapsamında hakimliğe sevk edilen diğer şüphelere ilişkin işlemler ise sürüyor.




