CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TBMM’ye verdiği dilekçeyle Özgür Özel’in Grup Başkanlığı seçiminin geçersiz sayılmasını talep ettiği öğrenildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bahçeli'yi ziyaret etti
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bahçeli'yi ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

CHP’de mutlak butlan kararının ardından parti içindeki kriz derinleşirken, Kemal Kılıçdaroğlu cephesinden dikkat çeken bir hamle daha geldi.

Edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne üç sayfalık bir dilekçe sundu. Başvuruda, Özgür Özel’in CHP TBMM Grup Başkanlığı görevine seçildiği sürecin geçersiz sayılması talep edildi.

Kılıçdaroğlu’nun başvurusunda, mutlak butlan kararı sonrasında parti yönetimi ve buna bağlı olarak yapılan grup yönetimi seçimlerinin hukuki durumuna ilişkin değerlendirmelere yer verildiği öğrenildi.