Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde hayata geçirilecek büyük konut projesi için önemli bir aşamayı geride bıraktı. Mustafa Kemalpaşa Mahallesi’nde yapılacak “1090 Adet Konut, 10 Dükkanlı 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesinde sözleşme imzalandı.

02 Nisan 2026 tarihinde imzalanan sözleşme kapsamında projenin yüklenicisi Polat Kuyumculuk İnşaat Gıda İthalat İhracat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu. İhalenin, verilen en düşük teklif üzerinden sonuçlandığı ve toplam sözleşme bedelinin 3 milyar 119 milyon TL olduğu açıklandı.

İzmir-Fransa ilişkileri güçleniyor
İzmir-Fransa ilişkileri güçleniyor
İçeriği Görüntüle

İhale detayları açıklandı

İhale sürecine ilişkin paylaşılan verilere göre yaklaşık maliyet 4 milyar 576 milyon 265 bin 234 TL olarak hesaplandı. En yüksek teklif 3 milyar 862 milyon TL olurken, en düşük teklif ise 3 milyar 118 milyon TL olarak kaydedildi. Sözleşme de bu en düşük teklif üzerinden imzalandı.

Konut, ticaret alanı ve cami yapılacak

Proje kapsamında Mustafa Kemalpaşa Mahallesi’nde 1090 konutun yanı sıra sosyal ve ticari alanlar da inşa edilecek. Planlamaya göre 10’ar dükkan kapasiteli iki ayrı ticaret merkezi ile bir cami yapılacak. Ayrıca bölgenin altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemeleri de proje dahilinde gerçekleştirilecek.

İnşaat süresi 36 ay

Proje alanının 1929 ada 111, 112, 115, 116 ve 124 numaralı parselleri kapsadığı, toplam alan büyüklüğünün ise 126 bin 876 metrekare olduğu belirtildi. İnşaat süresinin 36 ay olarak planlandığı projede, zemin kazısı ve hafriyat çalışmalarının ilk 18 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

İnşaat sürecinde yaklaşık 250 kişinin istihdam edilmesi beklenirken, projenin tamamlanmasının ardından güvenlik, temizlik ve sosyal hizmetlerde 11 kişinin görev yapacağı ifade edildi.

Yaklaşık 4 bin 400 kişi yaşayacak

Konutların tamamlanmasıyla birlikte proje alanında önemli bir nüfus oluşacak. Daire başına ortalama 4 kişi hesabıyla yaklaşık 4 bin 402 kişinin yaşayacağı öngörülüyor. Ticaret merkezleri ve camide görev alacak personelle birlikte toplam nüfusun 4 bin 446 kişiye ulaşması bekleniyor.

ÇED süreci tamamlandı

Projeye ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin de tamamlandığı bildirildi. ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün 29 Aralık 2022 tarihli yazısına atıf yapılan değerlendirme sonucunda proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildiği ifade edildi.