Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 26 Nisan günü Foça ve Seferihisar ilçeleri açıklarında, lastik botla yurt dışına geçme girişiminde olan göçmenleri tespit etti. Botlardaki toplam 80 göçmen, ekipler tarafından yakalandı.
Ekipler, aynı gün saat 11.30’da, Seferihisar ilçesi Maden Koyu mevkiinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-9) ve Sahil Güvenlik Kolluk Destek Timi (Seferihisar/Koldestim) tarafından kara üzerinde göçmenleri tespit etti. Toplam 19 göçmen de burada yakalandı.
Düzensiz göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.
İzmir'de denizde ve karada 99 göçmen yakalandı
İzmir'in Foça ve Seferihisar ilçelerinde, yasa dışı yollarla yurt dışına geçme girişiminde olan 90 göçmen, hem açıklarda hem de karada yakalandı.
Yorumlar
Trend Haberler
9 Eylül’ün 104. yılı: İzmir’in kurtuluş destanı
Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçeceği iddiasına yalanlama
9 Eylül coşkusu Süvari Birlikleri’nin töreniyle sürdü
Bornova’da 9 Eylül coşkusu Atatürk’ün sevdiği şarkılarla yaşandı
İzmir'de 9 Eylül kutlamaları 'Zafer Yürüyüşü' ile başladı
Soyer ve Aslanoğlu’nun da bulunduğu 19 kişiye iddianame




