Cumhurbaşkanı kararıyla bazı taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ilişkin düzenleme, 26 Mart 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Karar kapsamında Türkiye genelinde farklı illerde bulunan Hazine taşınmazlarının özelleştirme sürecine dahil edildiği açıklandı.
İZMİR DE LİSTEDE
Kararda İzmir de yer aldı. Karşıyaka ilçesi Aksoy Mahallesi’nde bulunan 100 ada 56 parsel numaralı taşınmazın özelleştirme programına alındığı belirtildi. Söz konusu alanın detaylı ada ve parsel bilgileri Resmî Gazete ekinde paylaşıldı.
BİRÇOK İLİ KAPSIYOR
Listede İzmir’in yanı sıra Ankara, İstanbul, Balıkesir, Hatay, Kayseri, Kocaeli ve Kırklareli gibi birçok ildeki taşınmazların da bulunduğu görüldü.
SÜREÇ MEVZUATA GÖRE YÜRÜTÜLECEK
Cumhurbaşkanı imzasıyla yürürlüğe giren karar doğrultusunda, özelleştirme işlemlerinin ilgili mevzuat çerçevesinde yürütüleceği ifade edildi.
DETAYLAR SONRA NETLEŞECEK
İzmir’de özelleştirme kapsamına alınan taşınmazın hangi amaçla değerlendirileceği ve sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin ayrıntıların ise ilerleyen dönemde netlik kazanması bekleniyor.




