Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından il bazında 7-13 Ağustos'ta her 100 bin kişide görülen COVID-19 vaka sayılarının yer aldığı haritayı paylaştı.

Koca, son bir haftada vaka sayısının en çok Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan'da arttığını belirtti.

"Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart" ifadelerini kullandı.

İzmir'de düşüş oldu

Özgür Özel'den kurultay çağrısı ve sert mesajlar
Özgür Özel'den kurultay çağrısı ve sert mesajlar
İçeriği Görüntüle

Bakan Koca'nın paylaştığı Türkiye haritasında yer alan verilere göre, 7-13 Ağustos'ta her 100 bin kişide Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 181,96, Ankara'da 199,55, İzmir'de 49,81 oldu.

Önceki hafta (31 Temmuz-6 Ağustos'ta) her 100 bin kişide COVID-19 vaka sayısı İstanbul'da 182,21, Ankara'da 184,58, İzmir'de 65,85'ti.

Haftalık verilere göre, 100 bin kişide en çok koronavirüs vakası Batman, Diyarbakır, Rize, Bingöl ve Siirt'te görüldü.