CHP İzmir örgütünde dikkat çeken bir buluşma gerçekleşti. İl Başkanı Çağatay Güç, kentteki milletvekilleriyle Nefes Restoran’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya; Rahmi Aşkın Türeli, Sevda Erdan Kılıç, Tuncay Özkan, Ümit Özlale, Salih Uzun, Rıfat Nalbantoğlu, Yüksel Taşkın, Murat Bakan, Deniz Yücel, Seda Kaya Ösen ve Ednan Arslan katıldı. Gökçe Gökçen ile Mahir Polat’ın ise yurt dışında olmaları nedeniyle programa dahil olamadıkları belirtildi.

Saat 19.30’da başlayan görüşme yaklaşık iki saat sürdü ve 21.30’da sona erdi. Toplantının ardından değerlendirmede bulunan İl Başkanı Çağatay Güç, buluşmanın kapsamlı bir istişare niteliği taşıdığını ifade etti. Güç, İzmir’e ilişkin başlıkların yanı sıra ülke gündemini ve son dönemde yaşanan hukuksuzluk tartışmalarını ele aldıklarını, ayrıca kentte yürütülecek çalışmaların yol haritasını değerlendirdiklerini dile getirdi.

“SAHADA YOKLAR” ELEŞTİRİSİNE YANIT

AK Partili isimlerden gelen “CHP milletvekilleri sahada görünmüyor” eleştirilerine de değinen Güç, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. CHP’li vekillerin hem ilçe örgütlerinin programlarına hem Ankara’daki çalışmalarına hem de İzmir’deki etkinliklere aktif şekilde katıldığını söyleyen Güç, sahada olmayan tarafın AK Parti temsilcileri olduğunu öne sürdü.

CHP liderinden duruşma sonrası sert mesaj
CHP liderinden duruşma sonrası sert mesaj
İçeriği Görüntüle

AK Parti milletvekillerine seslenen Güç, esnaf ve pazar ziyaretleri yapmaları gerektiğini belirterek, CHP’nin iç meseleleri üzerinden yorum yapılmasını doğru bulmadıklarını kaydetti. Bütçe görüşmeleri nedeniyle yoğun bir dönem geçirildiğini hatırlatan Güç, bu sürecin ardından milletvekillerinin davet edilen programlara katılım sağladığını, bu konuda bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Güç, ortaya atılan iddiaların siyasi dedikodu niteliği taşıdığını ve bunun AK Partililer tarafından gündeme getirildiğini savundu.

İSTİŞARE TRAFİĞİ ARTACAK

Açıklamasının devamında örgüt içi koordinasyona da değinen Güç, istişare toplantılarının daha sık yapılması yönünde karar aldıklarını belirtti. Bu kapsamda yalnızca milletvekilleriyle değil; belediye başkanları ve ilçe başkanlarının da dahil olacağı ortak toplantıların sayısının artırılacağını sözlerine ekledi.