Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Etimesgut Belediyesi ve iştiraki Etimkent A.Ş.’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı
İçeriği Görüntüle

SAYIŞTAY RAPORU SONRASI HAREKETE GEÇİLDİ
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, Sayıştay Başkanlığı’nın 2025 yılına ait denetimlerinde belediyenin hesap ve işlemlerinde bazı usulsüzlükler tespit edildi.

Denetimlerde özellikle aşevi hizmetleri, yemek alımı ve dağıtımı ile Etimkent A.Ş.’nin hesaplarında dikkat çeken bulgulara ulaşıldığı belirtildi.

4 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Soruşturma kapsamında, Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C., aynı müdürlükte görevli mutemet S.K. ile şirketin kasa sorumlusu H.B. hakkında “zimmet” suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenilirken, soruşturmanın kapsamının genişleyebileceği belirtildi.