CHP'de mutlak butlan kararının ardından yaşanan siyasi gelişmeler ve İzmir'deki istifa süreci devam ederken, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.
Yazılı bir açıklama yayımlayan Uzun, CHP çatısı altında siyaset yapmayı sürdüreceğini belirterek, parti içi demokrasinin yeniden güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Açıklamasında CHP Grup Başkanı Özgür Özel'e duyduğu sevgi, saygı ve vefaya dikkat çeken Uzun, Özel'in demokrasi ve halk iradesi adına yürüttüğü mücadeleyi değerli bulduğunu söyledi.
Parti içindeki görüş ayrılıklarının demokrasinin doğal bir parçası olduğunu belirten Uzun, bu süreçte ayrışmak yerine birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi siyasi yuvası olduğunu ifade eden Uzun, "Siyasi yaşamım boyunca olduğu gibi bugün de baba ocağımız Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmaya, örgütümle birlikte çalışmaya ve yerel seçimlerde partimizin çatısı altında aldığım desteğin sorumluluğunu taşımaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.
Narlıdere halkına hizmet etmeyi sürdüreceğini belirten Uzun, belediye başkanlığı görevini ilk günkü kararlılıkla devam ettireceğini söyledi.
Parti içi demokrasinin yeniden sağlanmasının önemine de değinen Uzun, bunun olağanüstü kurultayla mümkün olacağını belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde demokrasi ve adaletin yeniden tesisi için en kısa sürede büyük kurultayın toplanması gerektiğine inanıyorum. Tüm yetkilileri bu sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.





