Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi Antalya Kepez'deki Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen Antalya Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, 12 Aralık’ta sel felaketi yaşayan Kumluca ilçesine gitti. Selin etkili olduğu bölgede incelemelerde bulunan Erdoğan, bölgede yapılan çalışmalara ilişkin ilgili bakan ve yetkililerden bilgi aldı, Kumluca Buğday Pazarı’nda vatandaşlara hitap etti.
Konuşmasının ardından vatandaşlarla yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aslen Gaziantepli olan ve Kumluca’da önemli çalışmalarda bulunan iş insanı Adem Yaşar arasında güldüren bir diyalog yaşandı. Cumhurbaşkanı ile arasında samimi sohbet sırasında iş insanı Adem Yaşar’a 3 çocuk tavsiyesinde bulundu. Adem Yaşar’ın tasarımcı eşi, iş insanı Jinda Yaşar da o sırada çekilen hatıra fotoğrafında yer aldı.
Sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara kendi imkânlarıyla yardım eli uzatan Jinda Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadıkları diyaloğu ve bölgede yaptıkları yardım faaliyetlerini şu sözlerle anlattı:
“12 Aralık’taki doğal afetin ardından kendi maddi imkânlarımızla afetzedelerin yanında olduk.
Afetzedeleri bir bir gezerek birçok vatandaşın yarasını sarmaya çalıştık. Amacımız devletimizin de yükünü azaltmaktı.
Bu süreçte belediyenin işlevini yitirmesi, hiçbir vatandaşına yardımlar konusunda destek olamaması oy veren biz halkı derinden yaraladı.
Devletimiz tüm bakanlarıyla ilk günden beri bölgede ağırlığını hissettirmiş, yöre halkına olumlu desteklerde bulunmuştur.
Bölgeyi ziyarete gelen ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın, afet zamanında siyaset üstü yapmış olduğumuz yardımlardan dolayı bizleri tebrik etmesi ve samimi sohbeti son derece mutlu etti. Kendisiyle sohbetimizde milletvekili adaylığımdan da bahsettim. Adaylığım için yeşil ışık yaktı, şahsımı önere etti.” Dedi.