Antalya’nın Serik ilçesinde siyasi dengeleri değiştiren bir gelişme yaşandı. Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa etti.

Kumbul’un istifasının ardından 8 CHP’li belediye meclis üyesinin de partiden ayrıldığı öğrenildi. Bu gelişmeyle birlikte Serik Belediye Meclisi’nde çoğunluğun AK Parti’ye geçtiği belirtildi.

ANKARA ZİYARETİ SONRASI GERİLİM ARTTI

Başkan Kumbul’un, geçtiğimiz günlerde AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik ile birlikte Ankara’ya giderek çeşitli bakanlarla görüşmesi parti içinde tartışmalara neden olmuştu.

Bu ziyaret sonrası CHP cephesinden yöneltilen eleştirilerin dozunun arttığı ve sürecin istifayla sonuçlandığı ifade edildi.

AK PARTİ’YE KATILIM İDDİASI

Kumbul ve beraberindeki meclis üyelerinin yarın düzenlenecek bir törenle AK Parti’ye katılarak rozet takacağı iddia edildi. Konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

MECLİSTE ÇOĞUNLUK DEĞİŞTİ

İstifaların ardından CHP’nin meclisteki üye sayısının 13’e düştüğü, AK Parti’nin ise çoğunluğu sağladığı öğrenildi.

Restoranlara e-ticarette yeni düzenleme
Restoranlara e-ticarette yeni düzenleme
İçeriği Görüntüle

Bu gelişme, Serik Belediyesi’nde yönetim dengelerinin yeniden şekillenmesine neden oldu.