CHP'de parti yönetimindeki değişim kadın kollarına da yansıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve yönetiminin görevine son verildi.

TBMM'nin çalışma süresi uzatıldı
TBMM'nin çalışma süresi uzatıldı
İçeriği Görüntüle

MYK'da alınan kararla Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine İzmirli siyasetçi Ayten Gülsever getirildi.

Nazlıaka'nın yardımcılığını yapmıştı

Gülsever, son olarak 14. Dönem CHP Kadın Kolları Genel Başkanı olan Aylin Nazlıaka'nın yardımcılığı görevini yürütüyordu.

İzmir'den aday adayı olmuştu

Siyasi çalışmalarını uzun yıllardır İzmir'de sürdüren Gülsever, 2015 genel seçimleri öncesinde CHP'nin İzmir 2'nci Bölge milletvekili aday adayları arasında yer almıştı.

Gülsever ayrıca Kasım 2023'te, Tire Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

CHP'de son dönemde il örgütleri ve parti yönetiminde yaşanan değişimlerin ardından Kadın Kolları'ndaki bu görev değişikliği de parti içindeki yeniden yapılanma sürecinin önemli adımlarından biri olarak değerlendiriliyor.