Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, planlama sürecinin altı ay boyunca tamamen şeffaf yürütüldüğünü 1305 hektarlık alanı kapsayan planın ilçenin önümüzdeki 30–40 yılını belirleyeceğini söyledi.

Menderes’te Tarihi An; 5 Yıldızlı Projelerin Açılışı Gerçekleşti
Menderes’te Tarihi An; 5 Yıldızlı Projelerin Açılışı Gerçekleşti
İçeriği Görüntüle

Duman, “Buca’nın geleceğini planladık. Her şeyi açık şekilde yürüttük. Söz konusu can güvenliği ise sorumluluktan asla kaçmam; bu sorumluluğu sonuna kadar üstlenirim” dedi.

Komisyondan oy birliğiyle gelen plan, mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. AK Partili beş meclis üyesi ret oyu verdi.

Güney Planlama Bölgesi; Buca Koop, Çamlıpınar, Mustafa Kemal, İnönü, Kuruçeşme, Çamlıkule, Atatürk ve Kozağaç’ın da aralarında bulunduğu 14 mahalleyi kapsıyor. Plan, riskli yapı stoğunun azaltılmasını ve mevcut kent dokusunun yenilenmesini hedefliyor.