DİSK/Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül’ün, “Cemil Tugay, greve katılmayanlarla ön protokol imzalayacak. İmzalayanlara karşı duracağız” şeklindeki açıklamasına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bu söylemi “ortamın ambiyansından kaynaklı sert bir ifade” olarak değerlendirdi. Tugay, “Belediyemizde çalışan herkes bizim iş arkadaşımız. Kimsenin daha iyi ya da daha kötü şartlarda olmasını kabul edemeyiz. Bu, sürekli bir huzursuzluk kaynağı olur. Bu durum da zamanla çözülecektir” dedi.

“Ekonomik Sorunlar Hepimizin Gerçeği”

Otobüs seferlerinde yaşanan aksamalara değinen Tugay, katılım oranına dair net bir bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, “Herkesin uzlaşma istediğini biliyorum. Ben de bunun için çağrı yaptım. Son yıllarda yapılan toplu iş sözleşmeleri belediyeyi zorlayacak bir noktaya getirdi. Verimlilik konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorunları çözmek benim görevim” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tabloya da dikkat çeken Tugay, “Sorunun asıl kaynağı ülke ekonomisidir. Bu gerçeği hepimizin görmesi gerekiyor” dedi.

“Bütçeyi Dengelemek Zorundayız”

Belediye-İş Sendikası’na bağlı bin 30 işçinin işten çıkarılmasına ilişkin de konuşan Tugay, “Yapılacak anlaşma, bundan sonraki süreçte atacağımız adımları belirleyecek. Sınırlı bir bütçemiz var. Hem personel giderlerini hem de belediye hizmetlerini karşılayacak dengeli bir kullanım sağlamak zorundayız. Verimlilik açısından sorun gördüğümüz alanlarda gerekli adımları atacağız” dedi.

Çiğli Belediyesi’nden yaşanabilir kent hamlesi
Çiğli Belediyesi’nden yaşanabilir kent hamlesi
İçeriği Görüntüle

“Belediye Gücünü Koruyor”

Süreçle ilgili yönetim olarak tam bir hâkimiyet içinde olduklarını vurgulayan Tugay, “Herhangi bir zafiyetimiz yok. Dağılmış değiliz. Birçok birimimiz çalışmalarını sürdürüyor. Halkımızın mağduriyet yaşamaması için yoğun çaba harcıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, güçlü bir kurum olarak yoluna devam edecek. Grevde olan iki şirket dışında diğer birimlerimiz hizmet üretmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.