Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Bornova Belediyesi Evde Bakım Hizmeti’nden yararlanan Gülera Yeniel ile Cavit ve Nazile Baycan çiftini evlerinde ziyaret etti. Bornova’nın çınarları ile sohbet edip pasta kesen Başkan Eşki, Yeniel’e Kordon’a gezme sözü verirken, şehit ailesi Baycan çiftine de vefa mesajı verdi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren aileler, belediyenin sunduğu hizmetler için teşekkür etti.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Bornova Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Evde Bakım Hizmeti alan vatandaşları evlerinde ziyaret ederek anlamlı bir buluşmaya imza attı. Başkan Eşki, Gülera Yeniel ile Cavit Baycan ve eşi Nazile Baycan’ı ilgili bürokratlar ve hizmet veren personelle birlikte evlerinde ziyaret etti.
“Sevgililer Günü’nü büyüklerimizle paylaşmak istedik”
Birlik ve Kazımdirik mahallelerinde gerçekleşen ziyaretlerde vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Eşki, ellerini öpüp uzun süre sohbet etti, birlikte pasta kesti. Ziyaret sırasında duygularını paylaşan Başkan Eşki, “Sevgililer Günü sadece çiçeklerin değil, vefanın, şefkatin ve hatırlanmanın günüdür. Bu kentin hafızası olan büyüklerimizin yanında olmak, onların yüzünde bir tebessüm görebilmek bizim için en büyük mutluluk.” ifadelerini kullandı.
Kordon Sözü: “Birlikte deniz havası alacağız”
Birlik Mahallesi’nde yaşayan ve evden çıkmakta zorlandığını dile getiren Gülera Yeniel(68) ile yakından ilgilenen Başkan Eşki, Yeniel’e Kordon’a gezmeye götürme sözü verdi. Bu samimi jest, evde bakım hizmeti alan vatandaşlar ve yakınları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Ziyarete Birlik Mahallesi Muhtarı Sami Akdağ da katıldı.
Şehit ailesine saygı ve vefa
Kazımdirik Mahallesi’nde yaşayan Cavit Baycan(89) ve eşi Nazile Baycan(82) çifti de ziyaret edilen aileler arasında yer aldı. Çiftin, 1993 yılında Türk Hava Kuvvetleri’nde görev yaparken uçağını Diyarbakır şehir merkezine düşürmemek için canı pahasına mücadele eden ve şehit olan oğulları Sadettin Baycan’ın hikâyesi duygusal anlara sahne oldu. Başkan Eşki, şehit ailelerinin her zaman baş tacı olduğunu vurguladı.
“Aldığımız hizmet hayatımızı kolaylaştırıyor”
Bornova’nın çınarları, Başkan Eşki’ye teşekkür ederek, evde bakım kapsamında aldıkları berber, banyo, fizyoterapi ve pansuman hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret, sıcak sohbetler ve mutluluk dolu anlarla sona erdi.




