İzmir'de ve Türkiye'de Kurban Bayramı sevinci yaşanırken, utandıran görüntüler ilk Balçova'dan geldi. Balçova’da kurulan Kurban Pazarı’nda yaşanan hijyen eksiklikleri ve çevre kirliliği büyük tepkilere yol açtı. Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında pazara akın eden vatandaşlar, kesim alanlarındaki düzensizlik ve yetersiz denetimler nedeniyle adeta isyan etti.
Kurbanlıkların hijyenik olmayan koşullarda ve yerlerde kesildiği pazarda, etrafı saran kötü koku ve çevreye atılan atıklar, sağlık ve çevre güvenliği konusunda ciddi endişelere yol açtı. En büyük kaygılardan biri ise kesim sırasında akan kanların drenaj sistemine karışarak yer altı sularına ulaşması oldu.
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ve Balçova Belediyesi ekiplerine tepki gösteren vatandaşlar, yıllardır benzer sorunların yaşandığını ve yetkililerin bu duruma göz yumduğunu dile getirdi.
Vatandaşlar, hava sıcaklığının 40 derece ve kesim alanlarının insan sağlığını olumsuz etkileyen derecede bakımsız olduğunu kaydederek "Her bayram aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Ne bir denetim var ne de düzen. Kurban ibadetini yerine getirirken vicdanımız sızlıyor" dedi.
Vatandaşlar bu tür toplu kesim alanlarının daha sıkı denetimden geçirilmesi, biyolojik atıkların doğru şekilde bertaraf edilmesi ve halk sağlığını tehlikeye atmayacak önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. (Medya Ege)