Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki şantiye alanında atık depolandığı tespit edildi.

Bakanlık yetkilileri, aynı adreste son üç yıl içerisinde aynı ihlalin üçüncü kez tekrarlandığını belirtti. Bu kapsamda Çevre Kanunu uyarınca Buca Belediye Başkanlığı’na 7 milyon 38 bin TL idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde ayrıca Foça Belediyesi’ne ait çöp kamyonlarının Yeni Foça Sedat Avcı Stadyumu karşısındaki toprak araziye hafriyat, moloz ve katı atık döktüğü belirlendi. Söz konusu ihlal nedeniyle Foça Belediye Başkanlığı’na 2 milyon 346 bin TL ceza kesildi.

Buca’da şehitler haftasında ücretsiz yemek dağıtıldı
Buca’da şehitler haftasında ücretsiz yemek dağıtıldı
İçeriği Görüntüle

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, her iki uygulamanın da Çevre Kanunu kapsamında değerlendirildiği ve gerekli idari yaptırımların uygulandığı bildirildi.