5-7 Mayıs'ta kongresinin toplandığını duyuran , fesih kararını ve silah bıraktığını açıkladı.

Konuya ilişkin Ankara'dan ilk açıklama geldi.

AK Parti Sözcüsü , sürecin titizlilikle takip edildiğini ifade ederek "Terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır. Bu kararın fiilen uygulanması ve tüm boyutlarıyla gerçekleşmesi gerekmektedir." dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna 'devam' kararı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna 'devam' kararı

“Fesih” ve “silahları teslim etme” kararının, PKK’nın tüm şube ve uzantıları ile illegal yapılarını kapayacak şekilde olması gerektiğine vurgu yapan Çelik, "Somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacaktır." dedi.

"DAHA DA GÜÇLENDİRECEKTİR"

"Bu çerçevede, terör örgütünün fesih ve silah bırakma kararının 'içerde' ve 'dışarıda' tüm boyutlarıyla ve somut olarak hayata geçmesi gerekir. Böylece, yakın bölgemizde terör örgütlerinin vekâlet savaşları için kullanıldığı emperyalist planların önünün kesilmesine dönük olumlu bir dalga oluşacaktır." diye konuşan Çelik, şöyle devam etti:

"Ayrıca Terörsüz  hedefine somut olarak ulaşılması, tüm dünyada siyasetin siyasetsizleşmeye boğulduğu bir dönemde, Türkiye’nin siyasi tüm kanalları daha etkili şekilde işletebilmesine imkan verecek, demokrasimizi, siyasi hayatımızı ve milli birliğimizi daha da güçlendirecektir.

Siyasi diyalog kanallarının, TBMM başta olmak üzere siyasetin tüm meşru adreslerinde en güçlü şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Cumhuriyetimizin hepimizin çatısı olduğu bilinci, demokrasimizin her türlü sorunun çözümü için temel zemin olduğu anlayışı daha güçlenecek ve siyasi olarak kökleşecektir. Tarihdaşlık, kaderdaşlık ve vatandaşlık bilinci ile geleceğimiz en sağlam ve meşru zeminlerde şekillenmeye devam edecektir. Her olumlu aşama yeni bir olumlu aşamanın davetiyesi olacaktır.

"HEPİMİZİN SOYADI TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR

Terörsüz Türkiye'nin sahada tüm boyutlarıyla, eksiksiz ve somut hedefleriyle ulaşılması gerektiğine de vurgu yapan Çelik, "Buna ulaşılması demek, bütün kültürel, etnik ve mezhepsel unsurlarıyla tüm vatandaşlarımızın kazanması demektir. Kazanan tüm vatandaşlarımız olacaktır. Adlarımız farklı olsa da hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti'dir." dedi.

TUNCER BAKIRHAN: HAYIRLI OLSUN

DEM Parti Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, fesih kararına ilişkin "Kongre hayırlı olsun." dedi.

"Çözmek için demokratik Türkiye inşa etmek için herhangi bir gerekçe kalmadı." diye konuşan Bakırhan, "Umarım bu süreci barışla taçlandırırız." ifadelerini kullandı.