Altın, önceki seansta kaydettiği hafif gerilemeyi silerek yüzde 0,9'a varan bir artışla ons başına 3.960 doların üzerine çıktı. İlk oy sayım sonuçlarına göre, Demokratlar hem Senato hem de Temsilciler Meclisi'nin kontrolünü geri kazanma yarışında önde gidiyor. Piyasalar bu eğilimi, önümüzdeki iki yıl boyunca Başkan Donald Trump yönetiminde bütçe açığını artıracak bir gündemin uygulanma olasılığını azalttığı şeklinde yorumladı.
Hazine tahvili getirileri tüm vade yayında düşüş gösterirken, dolar endeksi yüzde 0,4’e varan bir düşüşle son iki ayın en büyük gerilemesini yaşadı.
Oversea-Chinese Banking Corp. stratejisti Christopher Wong, “Piyasalar, Demokratların güçlü bir performans sergilemesinin Trump’ın mali gündemini sınırlayıp sınırlamayacağını ve daha fazla mali genişleme beklentilerini azaltıp azaltmayacağını değerlendirirken, altın bir miktar ivme kazanıyor” dedi.
Gümüş yüzde 0,8 düşüşle 49,42 dolara geriledi. Platin ve paladyum ise hafif düşüş gösterdi. ABD para biriminin göstergesi olan Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,4 geriledi.




