Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Aliağa’da düzenlenecek programlarla kutlanacak.
Aliağa Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek olan bayram töreni programının yanı sıra Aliağa Belediyesi tarafından 21 Nisan’da Helvacı’da, 22 Nisan’da Şakran’da ve 23 Nisan’da Avcı Ramadan’da şenlikler düzenlenecek.
23 NİSAN RESMİ PROGRAMI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi programı, Aliağa Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek tören ile başlayacak. Tören programı kapsamında 23 Nisan saat 9.30’da okulların bayrak ve flamaları, bando takımı ve öğrencilerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar, Mehmet Saka İlkokulu bahçesinde yapılacak program ile devam edecek. Programda; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, protokol konuşmaları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kutlama mesajının okunması, şiirlerin okunması, resim ve şiir yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni ve resim sergisinin gezilmesi yer alıyor.
ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ
Aliağa Belediyesi tarafından organize edilen şenlikler üç gün boyunca Helvacı, Şakran ve Avcı Ramadan’da gerçekleştirilecek. 21 Nisan Salı günü Helvacı’da ve 22 Nisan Çarşamba günü Şakran’da düzenlenecek etkinlikler saat 16.00’da başlayacak ve 18.30’a kadar sürecek. 23 Nisan Perşembe günü Avcı Ramadan’da yapılacak program ise saat 12.00’de başlayıp 17.00’de sona erecek. Etkinlikler, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler anısına Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayacak.
Helvacı ve Şakran’daki etkinliklerde maskot gösterileri, taş boyama, yüz boyama aktiviteleri, sosis balon dağıtımı ile pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları yer alacak. Avcı Ramadan’daki programda ise bunlara ek olarak şişme oyun grupları, motosiklet eğitim parkuru, kaydırak, tırmanma duvarı ve çeşitli oyun parkurları da kurulacak. Öte yandan, her üç günde de Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) dans ekiplerinin halk oyunları ve modern dans grupları sahne alacak.




