Tugay’dan Bakan Işıkhan görüşmesine ilişkin açıklama
Tugay’dan Bakan Işıkhan görüşmesine ilişkin açıklama
İçeriği Görüntüle

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mezarlık başında rakı tartışmasını yeniden gündeme getiren Eyyüp Kadir İnan, “Dünyada netice almış bir ülkenin gençleri olarak daha büyük özgüvenle meselelere bakmamız gerekiyor. 80 sende çeşitli bayatlamış, kültürel politik tanımlamalarla belli duruşları dayatanlara karşı şerbetli olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor. Onların ortaya koyduğu anca mezarlık başında rakı içmek. CHP’ye oy veren arkadaşların tepki gösterdiğine şahit oldum. Ancak onlar savunmaya devam ettiler” dedi.

EMEKİLİLERİN DUYGULARINI İSTİSMAR ETTİLER

CHP’nin 31 Mart vaatlerini hatırlatan AK Partili İnan, “Ana muhalefet partisi İzmir’de emekli vatandaşlarımızın duygularını istismar edecek şekilde çeşitli vaatlerde bulundular. 10 bin lira destek, dayanışma kartları, su indirimi gibi vaatler ortaya koydular. Şu an ortada indirim yapılacak su yok. 31 Mart’ta verdiğini vaatlerin hangisini gerçekleştirdiniz? Biz ekonomi anlamında şikayetler alıyoruz ancak 2026 yılında vatandaşlarımızın alım gücünü yükselteceğiz. Bu meselelere kalıcı çözüm getireceğiz. Biz tamamen geleceğimizi önceleyen kararlık koyduk. Bu her türlü siyasi hesabın üstündedir” dedi.

Emekli maaşlarına yönelik açıklama yapan İnan, “Bu konuda duyarsız kalmıyoruz Son hafta düzenleme oldu. Biz bu meselelerin farkındayız. Ancak karşımızdaki ana muhalefet partisinin duygu istismarını da belirtmek gerekiyor” dedi.

İZMİR’DE AYNI OY ORANINA SAHİP MİSİNİZ?

Normalleşme çağrısını değerlendiren AK Partili Eyyüp Kadir İnan, “Araştırma şirketleri partilerin oyunu başkanın oyuymuş gibi yansıtıyor. Biz bunu reddediyoruz. Cumhurbaşkanımızın oyu ayrı. Yüzde 50+1 alarak seçiliyor. Anketlerde 35’leri geçtik. CHP ise 27’lere düştü. Bu gidişle de 25’lere hapsolacak. CHP, 31 Mart’ta bazı seçim çevrelerinde netice aldı. Bursa, Afyon, Denizli, Ankara, İstanbul, İzmir… Ancak yerel performans gösteremedi. Şehirler 2 senede 10 sene geriye gitti. Vatandaşların çektiği çile oylarına da etki ediyor. Araştırma sonuçlarına yansıyor. Bunu gören Özel, normalleşme çağrılarında bulunarak anketlerdeki düşüşü teyit etti. U dönüşü yaptı. Ancak bizim hafızamız taze. Milli ekonomiyi zora sokmak için sokakları nasıl terörize ettiğini milletimiz unutmadı. Bunlar söylem değiştirerek unutturulacak hadiseler değil. Anketlerde düşüş yaşıyorlar. CHP’ye sesleniyorum, 31 Mart’ta aldıkları oy oranlarına sahipler mi? İzmir’de aldıkları oy oranına sahipler mi, değiller mi? Bakmalarında yarar görüyorum” dedi.

Aykut Erdoğdu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter yapmak istendiğini hatırlatan İnan, "CHP FETÖ'vari yöntemlerle iş adamlarından para topluyor. Bir tane eski milletvekili ve genel başkan yardımcısını hatta İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de gene sekreter yapmak istediler. Kreş yapacağız diyerek iş adamlarından milyon dolarlar topladı" dedi.

ÖZEL REHİN ALINDI

İzmir'den CHP'li muhalif isimlerin Özel'e yazığı mektubu hatırlatan İnan, "CHP'den vekil ve başkan olan İzmir'de dostlarımız var, Özel'e çağrıda bulunarak, kongreyi kenara koy bunlar kendilerini aklasınlar ve sonrasında gelsinler dediler. Ancak Özgür Özel siyaseten rehin olduğu için şaibeli isimlerle yola devam etmeyi tercih etti. Biz siyaseten geldikleri noktayı doğru bulmuyoruz. Siyasetçiler nasıl gelirlerse öyle giderler. Nasıl geldikleri de belli. Kılıçdaroğlu'na dil çıkartarak, pavyondaki delege pazarlıklarıyla onu gönderdiler" dedi.

‘İZMİR’DE KÖRFEZ KOKUYOR, ÇÖPLER TOPLANMIYOR’

İzmir’de kooperatif davasına ve devam eden su sorunu da değinen İnan şunları söyledi:

“İzmir’de ciddi bir kooperatif yolsuzluğu oldu. Kooperatif dolandırıcılığına imza atan kişiler CHP’nin önceki il başkanı ve çeşitli illerdeki il başkanlarının oğulları.. Dolandırılanlar da CHP’li. Antalya’da bunun başka boyutu var. Açıkçası bugün CHP içinde durulacak bir parti olmaktan çıktı. Ciddi bir yönetim krizi var. İstanbul’da yolsuzluk, hırsızlık meselesi, Ankara’da susuzluk, İzmir’de Körfez kokuyor, çöpler toplanmıyor. Bunların beceriksizliği ve ortaya koydukları basiretsizlikler Türkiye’yi aşağı çekiyor. İzmir’de metropol ilçelerde susuzluk var. Türkiye’yi 90’lı yıllara götürdüler. Çeşme turizmin kalbi. Ancak yazın su kesintisi yaşandı. Biz suyu verdik. Eylül’de açılması gereken barajı Temmuz 28’inde açtık. Koskoca yarımadaya su verdik. 19 gün boyunca su ulaştıramadılar. Borularımız paslı dediler, patlak dediler. Kanalizasyon bulaştı dediler. Kendi görevlerini dahi yapamadılar. Bunların ne kadar boş zaman geçirdiğini Ankara’daki trafikten, İzmir’de toplanmayan çöplerden, İstanbul’da da yolsuzluklardan görüyoruz. Bu çileli dönem bir an önce bitsin. Sakın ola engelleniyoruz siyaseti yapmasınlar. Gökten zembille su inmesini beklemeye gerek yok. İzmir’de kayıp-kaçak oranı yüzde 40’a ulaştı. 25 sene boyunca İzmir’de hiç yatırım yapılmamasının bedelini vatandaşlar ödüyor. İzmir’de ve Ankara’da Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor. Seçim öncesi suda indirim vaatleri verdiler. En pahalı suyu bile götüremiyorlar. Parayı alıyorlar ama gerekli yatırımı yapmıyorlar. Su bedelini devlet almıyor bunların kurumları alıyor. Özel ve diğer çapsız arkadaşları bu işi nasıl AK Parti’ye bağlarız diye bulanık suda balık avlamak gibi meseleye dalıyorlar. DSİ ve Tarım Bakanlığı kolaylaştırmaya çalışıyor ancak bunlar üzerine düşeni yapmıyor. Yazın geleceği kıştan belli, tedbir almıyorlar. Mazeret siyasetine başvuruyorlar."

PHUKET GÖNDERMESİ

CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a tepki gösterirken, Buca Phuket olayını hatırlatan İnan, “İzmir Buca’da çöp toplanmıyor, beyefendi Phuket adasına gidiyor. Bu beyefendi Ali Mahir Başarır’ın arkadaşı. Biz bunların Ege’de imar rantlarından neler devşirdiğini biliyoruz. Biz onları artık kendi hallerine bırakıyoruz. ” dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TIRNAĞINA ZARAR GETİRENLERİN SONUNU KESTİREMEM"

Türkiye'nin 15 Temmuz'da bir destan yazdığını hatırlatan İnan, 60'lı 70'li yıllarda başlayan bir parantezin Başkan Erdoğan'ın liderliğinde kapatıldığını aktardı. İnan, şu ifadeleri kullandı:

"Biz 15 Temmuz'da şanlı bir destan yazdık. 60'lı 70'li yıllarda başlayan bir parantez vardı. Merhum Başvekilimiz Menderes ve yol arkadaşlarının idamından sonra içinde 21 Mart, 12 Eylül, 28 Şubatlar ve muhtıraların olduğu o parantezi 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kapattık. Vesayete dair ne varsa tarihin çöplüğüne yolladık millet olarak. Her seçilmiş lider bizim için önemlidir. Fakat Recep Tayyip Erdoğan tarihi bir şahsiyettir. Bu yüzyılın lideridir. O nedenle Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgi, muhabbet ve bağlılık sadece 86 milyonla sınırlı değil. Bugün balkanlar, bugün Karabağ, Libya, Kuzey Afrika, Orta Asya, Suriye, tüm gönül coğrafyamızda liderimize olan sevgi ve bizim örgütlü halimiz başka bir seviyededir. O nedenle bugün Türkiye düşmanlarının bilmesi gereken çok önemli bir şey var. Liderimizin tırnağına dahi zarar gelse bu zararı getirenlerin sonunu kestirememem"