AK Parti Karabağlar Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Fırat Eroğlu, Karabağlar Belediyesi tarafından işletilen ve mahkeme kararıyla kapatılan benzin istasyonunda çalışan işçilerin durumuna ilişkin yeni iddialar ortaya attı. Eroğlu, işçilere geçmişe dönük işe başlama evrakı imzalatılmaya çalışıldığını ve çalışanlara baskı uygulandığını öne sürdü.
Adalet ve Kalkınma Partisi Karabağlar Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Eroğlu, geçtiğimiz hafta mühürleme işlemi yapılan belediyeye ait benzin istasyonunda çalışan işçilerin sigortasız çalıştırıldığı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
Eroğlu açıklamasında, Karabağlar Belediyesi iştiraki olan Karbel’de sigortasız çalıştırıldığı tespit edilen emekçilerle ilgili bilgileri daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, paylaşımlarının ardından kendilerine yeni bilgiler ulaştığını ifade etti.
Eroğlu, son bir hafta içinde bazı işçilere geriye dönük işe başlama evrakları imzalatılmaya çalışıldığı ve bu belgelerin baskı ve yönlendirme ile imzalatılmak istendiğine yönelik ciddi iddialar bulunduğunu ileri sürdü.
Gerçeğe aykırı evrak düzenlemenin ya da işçilere bu yönde baskı yapılmasının hukuken suç teşkil edebilecek bir fiil olduğunu belirten Eroğlu, bu talimatı verenlerin ve baskıyı uygulayanların doğacak hukuki sorumluluktan kaçamayacağını ifade etti.
Eroğlu, emekçilerin haklarının korunması ve kamu kaynaklarının doğru kullanılmasının sağlanması adına sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.




