İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti’ye katılmasının altıncı gününde AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek peş peşe üç toplantıya katıldı. Önce 30 ilçenin belediye meclis grup başkanvekilleriyle, ardından ilçe başkanlarıyla görüşen Tugay, son olarak il yönetim kurulu toplantısına katıldı. İzmir’in ilçelerindeki sorunların ve taleplerin ele alındığı görüşmelerde Tugay’ın, gelecek yerel seçimlerde en az 10 ila 15 belediyeyi kazanmak için çalışacaklarını söylediği öne sürüldü.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılmasının ardından kent siyasetindeki hareketlilik devam ediyor. Tugay, parti değişikliğinin altıncı gününde AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na giderek teşkilat yöneticileriyle kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdi.
Ziyaret, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısında yaşanan gelişmelerin ardından gerçekleşti. CHP ve YENİ Parti gruplarının oturuma katılmaması nedeniyle toplantı yeter sayısı sağlanamamış ve meclis oturumu ertelenmişti.
Bu gelişmenin ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantılarda, İzmir’in 30 ilçesinden gelen talepler, yerel yönetimlerin öncelikleri ve gelecek dönemde yürütülecek çalışmalar ele alındı.

TUGAY’I İL BAŞKANLIĞINDA BİLAL SAYGILI KARŞILADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a AK Parti İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız eşlik etti.
Tugay, makam aracıyla geldiği il başkanlığı binasının girişinde AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Emre Nasır tarafından karşılandı.
Karşılamanın ardından parti binasına geçen Tugay, AK Parti İzmir teşkilatının farklı kademelerinden yöneticilerle bir araya geldi.

İLK TOPLANTI 30 İLÇENİN GRUP BAŞKANVEKİLLERİYLE YAPILDI
Cemil Tugay’ın il başkanlığındaki ilk toplantısı, İzmir’in 30 ilçesindeki belediye meclis grup başkanvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda grup başkanvekilleri tek tek söz alarak Tugay’a tebriklerini iletti. İlçelerde yaşanan sorunlar, vatandaşlardan gelen talepler ve yerel yönetimlerden beklentiler de görüşmede gündeme getirildi.
İlçe belediyelerinin öncelikli ihtiyaçlarının değerlendirildiği toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçeler arasında yürütülebilecek çalışmalar ele alındı.

SAYGILI: İZMİR’İN YOL HARİTASINI DEĞERLENDİRDİK
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 30 ilçenin belediye meclis grup başkanvekilleriyle yapılan toplantıya ilişkin açıklamasında, yerel yönetimlerde izlenecek yol haritasının değerlendirildiğini belirtti.
Saygılı, şu ifadeleri kullandı:
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Cemil Tugay’ın katılımlarıyla, 30 ilçemizin Meclis Grup Başkanvekilleri Toplantısı’nı gerçekleştirdik. İzmir’imizin bugünü ve yarını için yerel yönetimlerde ortaya koyacağımız yol haritasını, ilçelerimizin önceliklerini ve hemşehrilerimizin beklentilerini değerlendirdik.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde İzmir genelinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Saygılı, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; eser ve hizmet siyasetimizin gücünü Büyükşehir’den 30 ilçemize kadar İzmir’imizin her köşesine taşıyacak, şehrimiz için güçlü bir irade ve ortak bir hedefle çalışacağız.”

İKİNCİ ZİRVEDE 30 İLÇE BAŞKANIYLA BULUŞTU
Grup başkanvekilleriyle gerçekleştirilen toplantının ardından Cemil Tugay, AK Parti’nin İzmir’deki 30 ilçe başkanıyla bir araya geldi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, ilçe teşkilatlarının sahada karşılaştığı sorunlar ve vatandaşlardan gelen talepler görüşüldü.
İlçe başkanları, kendi bölgelerindeki öncelikli ihtiyaçları ve yerel yönetimlerden beklentileri dile getirdi.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından toplantının ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İl Başkanımız Sayın Bilal Saygılı’nın ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Cemil Tugay’ın katılımlarıyla İlçe Başkanları Toplantımızı gerçekleştirdik.
İzmir’imizin 30 ilçesinde sahadan gelen talepleri, hemşehrilerimizin beklentilerini ve yerel yönetimlerde öncelikli olarak ele alınması gereken konuları değerlendirdik.”
Açıklamada, ilçe teşkilatlarının saha deneyimiyle Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet çalışmalarının bir araya getirilmesinin hedeflendiği de belirtildi.
“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, teşkilatlarımızın saha tecrübesini Büyükşehir Belediyemizin hizmet anlayışıyla buluşturarak İzmir’imizin her köşesinde eser ve hizmet siyasetini güçlendirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” denildi.
TUGAY’DAN YEREL SEÇİM MESAJI: “EN AZ 10, 15 BELEDİYE ALACAĞIZ”
Cemil Tugay’ın ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda gelecek yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunduğu öğrenildi.
Tugay’ın, AK Parti’nin İzmir’deki belediye sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yürüteceğini belirterek, “Önümüzdeki yerel seçimlerde en az 10, 15 belediye almak için İzmir’de çalışma yapacağız” dediği ileri sürüldü.
Toplantıda dile getirildiği aktarılan bu sözler, Tugay’ın AK Parti’ye katılmasının ardından gelecek yerel seçimlere ilişkin ortaya koyduğu hedef bakımından dikkat çekti.
Söz konusu açıklamaya ilişkin henüz kamuoyuna yapılmış doğrudan bir doğrulama bulunmuyor.

“BUNDAN SONRA MUHATABIM SİZSİNİZ” DEDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ
İlçe başkanlarıyla yapılan görüşmede Tugay’ın, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’ya yönelik de dikkat çeken ifadeler kullandığı belirtildi.
Tugay’ın Saygılı’ya, “Bundan sonra muhatabım sizsiniz” dediği öne sürüldü.
Bu sözlerin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İzmir İl Başkanlığı arasındaki iletişim ve koordinasyona yönelik bir mesaj olduğu değerlendiriliyor.

SON TOPLANTI İL YÖNETİM KURULUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Cemil Tugay, 30 ilçenin belediye meclis grup başkanvekilleri ve ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısına da katıldı.
Böylece Tugay’ın AK Parti İzmir İl Başkanlığı ziyareti kapsamında peş peşe üç ayrı toplantı gerçekleştirildi.
Görüşmelerde İzmir genelindeki yerel yönetim ihtiyaçları ve teşkilat çalışmalarının ele alınması, Tugay’ın partiye katılmasının ardından AK Parti’nin İzmir’deki yerel yönetim kadrolarıyla kurduğu temasın kapsamını ortaya koydu.
SAYGILI: EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ CEMİL TUGAY BAŞKANIM
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Tugay’ın il başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bir karşılama mesajı da yayımladı.
Saygılı, Cemil Tugay’ı AK Parti ailesinin bir parçası olarak il başkanlığında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Cemil Tugay’ı İl Başkanlığımıza gerçekleştirdiği ziyarette artık kendisinin de bir parçası olduğu Büyük AK Parti ailesinin çatısı altında ağırlamaktan memnuniyet duyduk” diyen Saygılı, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Burası, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde millet için siyaset yapanların, İzmir’e hizmet sevdası taşıyanların yuvasıdır! Evinize hoş geldiniz Cemil Tugay Başkanım…”
Saygılı, bundan sonraki dönemde İzmir için ortak çalışmalar yürütüleceğini belirterek, “Şimdi İzmir için omuz omuza çalışma; eser, hizmet ve icraat siyasetimizi şehrimizin dört bir yanında büyütme vakti” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İN 30 İLÇESİNDEN GELEN TALEPLER MASAYA YATIRILDI
Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılmasının ardından il başkanlığında gerçekleştirdiği ilk kapsamlı ziyaret, İzmir’in 30 ilçesinden gelen temsilcileri aynı gündemde buluşturdu.
Belediye meclis grup başkanvekilleriyle yapılan ilk toplantıda ilçelerdeki sorunlar ve yerel yönetim ihtiyaçları ele alınırken, ilçe başkanlarıyla gerçekleştirilen ikinci görüşmede vatandaşların sahadan ilettiği talepler değerlendirildi.
İl yönetim kurulu toplantısıyla tamamlanan ziyaret, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İzmir teşkilatı arasında yürütülecek çalışmalar açısından yeni bir temas süreci oluşturdu.
Görüşmelerde gelecek yerel seçimlere ilişkin hedeflerin de gündeme geldiği belirtilirken, Tugay’ın en az 10 ila 15 belediye kazanmak için çalışma yapılacağı yönündeki sözleri toplantıya ilişkin öne çıkan bilgiler arasında yer aldı.





