Ege Üniversitesi’nde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın yoğun gayretleri ile zengin içeriğe ulaşan Merkez Kütüphanesi, araştırmacılar için bir yaşam merkezi haline geldi. Geleneksel ve dijital kaynakları, farklı içeriklere sahip koleksiyon ve arşivleri, engellilere yönelik sunduğu olanaklarla İzmir’de kitap kurtlarının buluşma adresleri arasında yer alan EÜ Merkez Kütüphanesi’ne 2022 yılında toplam 1 milyon 66 bin 383 kez giriş yapıldı. Kurum dışı kullanıcı sayısı ise 16 bin 505’e ulaştı.

MSÜ sınav sonuçları açıklandı MSÜ sınav sonuçları açıklandı

“Aynı anda 2 bin 106 kişiye hizmet veriyor”

EÜ Merkez Kütüphanesinin, farklı disiplinlerden ve alanlardan çok sayıda esere ev sahipliği yaptığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Kütüphanemizde 239 bin 429 basılı kitap, 603 bin 577 elektronik kitap, 120 bin 383 elektronik dergi, 2 kurumsal e-derginin yanında 111 adet veri tabanı bulunuyor. Aynı anda 2 bin 106 kişinin yararlanabildiği kütüphanemizde, kablosuz erişim olanakları mevcut. Üniversitemiz tarafından öğrencilerimizin kullanımına sunulan ‘Rosetta Stone’ dil öğrenme uygulaması ile toplamda ‘29 farklı dil’, ‘3274 Saat 48 dakika toplam kullanım’ ve ‘9 bin 70’ kullanıcı sayısına ulaştı. Yine üniversitemiz tarafından Q1, Q2 sınıfı ve etki faktörü yüksek, saygın bilimsel dergilerde yayın kabul sayımızın artırılması amacıyla 2022 yılında; 500 bin kelime Akademik İngilizce Metin Düzenlemesi (Proofreading and Editing) hizmet alımı gerçekleştirilerek akademisyenlerimizin kullanımına sunduk. Bu kapsamda 507 bin 029 kelime kullanılmış durumdadır” diye konuştu.

Engelli dostu

Ayrıca, EÜ Merkez Kütüphanenin fiziki koşulları dolayısıyla engelli dostu bir kütüphane olarak da hizmet verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Kütüphanemizde öğrenci odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda vize ve final dönemi sınavlarında 7 gün 24 saat hizmet vererek çay, çorba ve börek ikramlarında bulunuyoruz. Kütüphanemizi kullanıcılar için daha verimli hale getirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

EÜ Merkez Kütüphanesinde grup çalışma odası, bilgisayar salonu, 214 kişisel çalışma bölümü, 4 adet serbest okuma salonu, 5 adet sesli kitap okuma kayıt stüdyosu bulunuyor. Ayrıca kütüphanede, görsel-işitsel materyaller koleksiyonu, görme engellilere yönelik sesli kitap koleksiyonu ve hizmetleri de yer alıyor.