İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından kent genelinde uyutturucuyla mücadele ve kaçak göçmenlere ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

İZMİR’İN EN BÜYÜK SORUNU UYUŞTURUCU

İzmir’in en büyük sorunun uyuşturucu olduğuna vurgu yapan Vali Köşger, “İzmir’in tespit ettiğimiz temel sıkıntıları uyuşturucu. Şehrimizde yayın bir şekilde kullanıyor. İzmir özel olarak çok yoğun bir şekilde hedefleniyor. Bunun engellemeye çalışıyoruz. Bütün birimlerimizle birlikte yapıyoruz. Dış ülkelerden ülkemize gelen sürat tekneleriyle getirilmeye çalışıyor. Uyuşturucuyla ilgili sıkıntının temeli gençlerimizi buna bulaştırmamaktır. Bulaştıktan sonra ya da bağımlı hala geldiğinde 10 gençlerden sadece 1’ini rehabilite ediliyor. O da çok kuvvetli iradesi olursa. Amacımız gençlik koridorundan geçerek sağ salim hayata hazırlamaktır. En iyi Narkotik Anne projesinde Türkiye’nin en yüksek eğitim seviyesine ulaştı arkadaşlarımız. Dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarımızla eğitim koridorlunda kendi yetenekleri doğrultusunda destekliyoruz. Bazı durumlarda kısır döngüye giren aileler var. Bunun nedeni de ailelerde aynı durum olanlar. İş bulamayınca kısır döngüye girebiliyor. Bunun için İŞKUR ve halk eğitim merkezlerinde meslek edinmeye çalıştırıyoruz. İzmir’in en can yakıcı sorunu uyuş turcudur. Bunu bilesiniz. Uyuşturucu öyle bir bela ki, anneyi babayı, çevreyi bitiriyor. Büyük bir probleme dönüşüyor. Herkes perişan oluyor” dedi.

AKM TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU
Tartışma konusu olan Emniyet Müdürlüğü’nün Atatürk Kültür Merkezi’ne taşınmasıyla ilgili konuşan Vali Köşger, “30 Ekim elim bir hadise olan depremi yaşadık. Maalesef İzmir’in bina envanterinin çürük olduğunu gördük. Buna kamu binaları dahil. Konak meydanına adına verilen Hükümet binasına olmak üzere birçok bina hasar gördü. Emniyet de hasar gördü. Emniyet için bir bina arayışına girildi. Birçok alternatif değerlendiriyoruz. AKM’den depremden sonra kullandığımız bir yer. Depremden sonra bir süre geçici olarak Valilik olarak kullandık. Binanın herhangi bir yerine tadilat yapılmadan kullandık. Emniyet bina arayışında için gündeme geldi. Ege Üniversitesi rektörü ve Emniyet Müdürü arasında bir müzakere oldu. Halen Emniyet için bir uygun yer aranmaktadır. Bir bardak suda fırtına koparmanın anlamı yok. Hatta bir bardak su da yok. Orası bir kültür merkezi ve ismi değişmeyecek. Eğer bina bulunmasa oraya taşınılacak. Bir tadilat yapılmayacak. Geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz 45 dönümlük bir arazi üzerinde 650 milyon TL’nin maliyetinde üzerindeki binaya taşınacak. İzmir’de salkım saçak olan emniyet birimleri bir külliye içerisinde hizmete girecek. İzmir’in şehir vizyonuyla ilgili sıkıntılardan birisi de bu. Kamu binaları çok dağınık bir şekilde. Erişim ulaşım çok. Bir metropole yakışık hale gelmesi için emniyet olmak üzere çalışmalar devam ediyor. Hükümet Konak’ın arkasında yıkılacak yere de İzmir Valiliği çeşitli dağınık birimler toplayacak. Ters L şeklinde olacak. Bu bina tarihi yapıya uygun, İzmir’e yakışır bir Valilik kompleksine kavuşacak” diye konuştu.

Bornova Belediyesi 500 bin fide dağıtıyor Bornova Belediyesi 500 bin fide dağıtıyor

İZMİR KENDİ REKORUNU KIRIYOR

“Vaka sayısında iç acısı değil” diyen Köşger, “Son iki gündür İzmir kendi rekorunu kırılıyor. Hiç ulaşmamış rakamlara ulaştı. Depremin olduğu gün herkes sokağa çıkıp birbirine bulaştırmıştı. O zaman pik noktayı bulmuştu. O pik noktayı da geçti. Vefat sayısı da artıyor. Ölümcüllüğü eskiye nazaran daha az ama ölen sayısı da artıyor” diye konuştu.

YIKILACAĞINA KADAR GETİRDİLER
İzmir Valiliği’nin siyasete çekilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Vali Köşger, “Kendimizin dışında olan hadiseler nasıl everiliyor diye şaşkınlıkla izliyorduk. İzmir’de bunu da görmüş olduk. Bir deprem yaşandı. Bir yer arayışı çerçevesinde gündeme gelmiş. Sivil toplum kuruşları yıkılacağına kadar getirdiler” diye konuştu.

İZMİR İKTİSAT KONGRESİNİN YERİ NE OLDU

Köşger açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Amacımız bir eseri ortadan kaldırmak değil. Atatürk ile ismiyle bir problemimiz yok. İzmir İktisat Binası’na ne oldu. Nerede? Ben yerini tespit ettim. Otopark yapılmaya çalışıyor. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bir kısmı tescilli ben diğer kısmını da tescilli hale getirmek istiyorum. İktisat Kongresi’ni yapalım derseniz, nerede yapacaksınız? Yer yok” dedi.