Ege Bölgesi'ndeki sağlık çalışanları, özlük ve ekonomik hakları için “14-15 Mart’ta g(ö)revdeyiz” diyerek iş bıraktı.

İZMİR'DE SAĞLIK EMEKÇİLERİ HAKLARI İÇİN İŞ BIRAKTI

İzmir’de sağlık emekçileri İzmir Sağlık Platformunun çağrısıyla birçok hastanede iş bıraktı.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Gaziemir Devlet Hastanesi gibi birçok hastanede sağlık emekçileri sabah mesai saatinden itibaren hastane bahçesinde toplanarak hakların için iş bıraktı.

“KORKMUYORUZ, SUSMUYORUZ, MÜCADELE EDİYORUZ”

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İzmir Sağlık Platformunda yer alan İzmir Tabip Odası, SES ve Hekim Birliği Sendikasına üye hekimler ve sağlık Kadın Doğum Hastanesi bölümü önünde yapılan basın açıklamasına katıldı.

Acil sağlık hizmetleri dışındaki hizmetlerin büyük çoğunluğunun verilmediği eyleme sağlık emekçilerinin katılımı oldukça yoğun olduğu belirtildi.

Basın açıklamasında talepleri dile getirerek Erdoğan'ın "Varsınlar, gidiyorlarsa gitsinler" sözlerine tepki gösteren sağlık emekçileri, "Korkmuyoruz, susmuyoruz, vazgeçmiyoruz, mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

HASTALARDAN DESTEK: NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ İSTİYORUZ

Kemal Kılıçdaroğlu'na hapis istemi Kemal Kılıçdaroğlu'na hapis istemi

Emekli bir hasta yakını da söz alarak iş bırakma eylemine destek verdiğini, nitelikli sağlık hizmeti istediklerini ifade etti.

Basın açıklamasına Eğitim Sen 5 No’lu şube yöneticileri, Emekli Sen ve Emek Partisi üyeleri de katılarak destek verdi.

“GİTMİYORUZ, SUSMUYORUZ, VAZGEÇMİYORUZ”

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde örgütlü sağlık emekçileri, sabah saatlerinden itibaren iş bırakarak greve katıldı. Hastanede acil servis, yoğun bakım ve acil ameliyatlar dışında tüm birimlerinde iş bırakıldı.

AMATEM binası önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Sermayeye değil sağlığa bütçe”, “Gitmiyoruz, susmuyoruz, vazgeçmiyoruz”, “Sağlıkta şiddet istemiyoruz” sloganları attı. Açıklamaya KESK İzmir Şubeler Platformu, Emek Partisi ve CHP Kadın Kolları da destek verdi.

“OYALAMA DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Ortak basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, “Oyalama istemiyoruz, daha fazlasını değil, yalnızca hakkımız olanı istiyoruz. Şiddetin olmadığı, malpraktis baskısı altında ezilmediğimiz insanca çalışma koşulları, emekliliğimize yansıyacak insanca ücret istiyoruz. Halkın sağlığı için en az 20 dakika muayene süresi ayırabildiğimiz, hastaların aylarca randevu sırası beklemediği nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Yaşama adanmış bir mesleğin onurlu mensupları olarak hakkımızın gasp edilmesine, kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretlerine karşı ‘Sağlıklı bir gelecek ellerimizde, emek bizim söz bizim’ diyerek mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu haklı ve onurlu mücadelemizde; bütün hastalarımızın, toplumun desteğini bekliyor; sağlığımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

"ACİL SERVİS VE YOĞUM BAKIM DIŞINDA HİZMET VERİLMEDİ"

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesin sağlık emekçileri de poliklinik girişi önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Acil servis ve yoğun bakım dışımda tüm kliniklerde iş durdurulurken, radyoloji randevularının iptal edildiği bilgisi verildi. Sağlık emekçilerin iş bırakma eylemine katılımın yoğun olduğunu söylenirken, yarın ise katılımın daha fazla olacağı bekleniyor.

Basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası üyesi Göğüs Cerrahisi Asistan Hekimi Gizem Keçeci Özgür, talepleri için mücadele etmeye devam edeceklerini aktardı.