Eğitim – Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Necip Vardal, son 1 hafta içinde okullardaki pozitif vaka sayılarını açıkladı. Karantinaya alınan sınıfların, pozitif vakaların giderek arttığına dikkat çeken Vardal, “Son 1 hafta içinde karantinaya alınan sınıf 72, pozitif öğrenci sayısı 111, pozitif öğretmen sayısı ise 52. Pozitif vakalar başta Torbalı olmak üzere, Konak ve Karabağlar ilçelerinde daha ağırlıklı yer alıyor” açıklamasında bulundu.

“SINIFLAR KARANTİNAYA ALINIYOR”

Menemen Emniyet Müdürü ölümden döndü: Ailesiyle birlikte hastanede!
Menemen Emniyet Müdürü ölümden döndü: Ailesiyle birlikte hastanede!
İçeriği Görüntüle

Başkan Necip Vardal, okulların açıldığı günden bu yana birçok defa uygulanması gereken tedbirler konusunda çağrıda bulunduklarını fakat hiçbir tedbir alınmadığını savunarak, “6 Eylül’de okullar açıldı, sanki pandemi yokmuş gibi bir süreç yürüyor. Kalabalık sınıflar, seyreltilmeyen sınıflar, yeterli temizlik personeli olmayan okullar, ders saatlerinde herhangi bir azaltma yok. Kış geldi, kapılar, pencereler kapanacak. Havalandırma konusunda defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen bir çözüm üretilmedi. Ülke genelindeki pozitif vaka sayısı oranında pozitif vaka ve karantinaya alınan sınıflar devam ediyor” diye konuştu.

“TEMİZLİK PERSONELİ TAKVİYESİ YAPILMALI”

Pandemiyle mücadele kapsamında alınması gereken önlemleri sıralayan Vardal, “Biz, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu konularla ilgili rapor da sunduk. Biz bu verileri hem kamuoyuyla paylaşıyoruz hem de ilgili mercilere iletiyoruz, yazılı raporlar sunuyoruz. Bunlardan bir tanesi, okulda bulunma saatlerinin azaltılması. Ders saatleri 30 dakikaya çekilmeli. Hem havasız sınıflarda 40 dakika yapma güçlüğü var, hem de ilköğretim düzeyindeki çocuklarımızda etkili bir maske kullanımı olmayacağı için kalabalık sınıflar sorun teşkil ediyor. Deprem nedeniyle eşleştirilen okullar var, oralarda ikili eğitim yapılıyor. Sabahçı devrenin çıkması, öğlenci devrenin okula gelmesi arasındaki süre çok kısa. Bu kısa arada, okullarda tuvaletlerin, sınıfların, koridorların yeteri kadar temizliği yapılmıyor. Okulların mutlaka temizlik personeli açısından desteklenmesi gerekiyor. Öğrenci sayılarının azaltılması gerekiyor. Normal eğitim yapan kalabalık okullarımızda sınırlı süreyle, ikili eğitim yapılabilir, öğrenci sayısı azaltılabilir. Okullardaki öğrenci sayısı 2’ye bölünerek daha az öğrencinin birbiriyle teması sağlanabilir. Bu önerilerimiz bugüne kadar değerlendirilmedi ve maalesef dikkate alınmadı” diye konuştu.