Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan Batı Karadeniz'de can kaybı 70'e ulaştı. Kastamonu'da 60, Sinop'ta 9 ve Bartın'da 1 kişi hayatını kaybetti, yaralı 8 kişinin tedavisi ise hastanelerde devam ediyor. Kayıp ihbarı sayısı ise Sinop ve Kastamonu'da 47'ye yükseldi.

İnternet alışverişinde yeni dönem
İnternet alışverişinde yeni dönem
İçeriği Görüntüle

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sinop'un Ayancık ilçesinde, 40 evin sel sularına kapıldığı Babaçay köyünde, AFAD ekiplerince kayıp ihbarı yapılan vatandaşları arama çalışmalarına devam ediliyor. Çay içerisinde ve yıkılan evlerin enkazlarında arama yapan ekiplere köy sakinleri de destek veriyor.

VATANDAŞLAR SEL BÖLGESİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Kastamonu'da 4 bin 526, Sinop'ta 2 bin 492 ve Bartın'da bin 67 personelin görevli olduğunu duyuran AFAD,Bartın'ın Ulus İlçesinde sel afeti sonrası 359, Kastamonu'da toplam bin 480, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 539 afetzedenin tahliye edildiğini açıkladı.

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Kastamonu'da yaşanan sel felaketinden en fazla etkilenen ve en çok kaybın yaşandığı Bozkurt ilçesinde bir vatandaşın daha cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar neticesinde, Ezine Çayı'nın yatağında bulunan apartmanlardan biri olan 8 katlı Ölçer Apartmanı'ndan bir kişinin daha cansız bedeni çıkartıldı.