Çiğli Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Oturuma, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız başkanlık yaptı.

Pazartesi günü gerçekleşen ilk oturumunda CHP’li Meclis Üyesi Alev Koç’un ‘Selahattin Demirtaş’ söylemi sebebiyle AK Parti Grubu tepki göstererek meclisi terk etmişti. Yaşanan olay sebebiyle ilk oturumda komisyonlardan gelen raporlar görüşülememişti.

BİNGÖL: ALEV HANIM’IN KENDİ DÜŞÜNCELERİ

Konuyla ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Bülent Bingöl, “Bir önceki mecliste Alev Hanım bir konuşma yapmıştır, kendi fikir ve düşünceleridir” ifadelerini kullandı.

KANER: DEMOKRATİK BİR EYLEM YAPTIK

Bayrak ve devletin kutsal olduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Kaner ise “Çiğli’ye yakışmayan bir durum yaşandı. Demokratik bir eylem yaptık. Bizim için çok önemli bir konu. Bayrak ve devlet bizim için kutsaldır. Her daim tepkimizi koyacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

YILDIZ: TEK VATAN VE TEK BAYRAK BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇİZGİDİR

Yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını dile getiren Başkan Onur Emrah Yıldız, “Yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyuyoruz. Alev Hanım’ın yaptığı konuşma şahsi bir açıklamadır. İçeriğiyle ilgili olmaması gereken bir konuşma olduğunu sizlere bildirdim. Çiğli’yle ilgili sorunların çözümüne dair işbirliği ile ilgili siz muhalefet üyelerine teşekkür ediyorum. Tek vatan, tek bayrak konusunda bu konu bizim için kırmızı çizgidir” dedi.

STRATEJİK PLAN GÖRÜŞÜLDÜ

Oturumda, 2025-2029 yılı stratejik planı görüşüldü. Görüşmeler sonrası oylanan stratejik plan oy çokluğu ile kabul edildi.

KANER: DAMA SOMUT İFADELER OLMALI

Planı incelediklerini ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Kaner, “Planı inceledik. Bizim için önem arz eden bir plan. Soyut ifadelerle dolu olmasını üzülerek gözlemledik. Daha somut ifadeler yer almasını isterdik. Alışılagelmiş bir danışman sistemi üzerinden yapılıyor. 26 mahallede somut olarak daha net olmasını arzulardık. Afet işleri müdürlüğümüz var, personel yok, müdür yok gibi görünüyor. Afet işleri müdürlüğümüz vekaleten devam ediyor, asaleten müdürlerin olmasını arzu ediyoruz. Farklı müdürlüklerde değişik eleştirilerde yapılmış. Eksik kalan yönlerde iletişim eksikliği gözümüze çarptı. Bunun planda yer alması üzücü. Kitapçık 1 saat önce elimize geçti. Bizim arzumuz dokunulmaz plan olmaktansa tekrar birlikte revize etme arzumuz vardı. Biz muhalefet grubu olarak revize olması durumunu destekleyeceğiz. Ülkemizin bir deprem gerçeği var, deprem öncesi esnası sonrası yapılacak planlar ısrarımız var. Afet işleri müdürlüğümüzü önemsiyoruz. Biz daha somut veriler olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

AK Partililerden CHP'li Ekşi'ye sert tepki AK Partililerden CHP'li Ekşi'ye sert tepki

AVCI: BİR TÜRLÜ ÇÖZÜM ÜRETEMİYORUZ

Harmandalı Katı Atık Tesisi’nin çözüme kavuşturulamadığını ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Avcı ise, “Buradaki eleştirim Harmandalı Çöplüğü noktasında olacak. Güzel İzmirimizin en büyük sorunu bence Harmandalı Çöplüğü. Bir türlü çözüm üretemiyoruz. Hala balkonlara rahatça çıkıp kahvaltı yapamıyoruz. Şehrin ortasında kalıyor. Çöp kamyonları çöp sularını döküyor. Yarıklar oluştu ve faciaya ramak kaldı. Rehabilite edilecek, buradan kaldırılacak ve orada ağaçlar olup kafeler olacak hayalim var” dedi.

YOLLAR KONUSUNDA ÇEVRECİ PROJELERİMİZ VAR

Projelerini açıklayan Başkan Yıldız, “Sasalı’da hummalı bir çalışma var. Kaklıç’ta köy sonuna kadar asfalt çalışmamız var. Gazi Çiçek Bulvarı’nda DSİ’ye bağlı trapez kanal var. Dere yatağı olarak adlandırılıp kapatılmaması ve sinek böcek gibi sorunlar var. Ben bunu sorumluluk alanım olmamasına rağmen temizlettim. Ben Sulama Birliği’ni ziyaret ettim. Bunların işlevsiz olduğunu ifade ettim. Büyükşehir ile ortaklaşa çalışma yapacağız. Büyükşehir yetkisinde olan yerler olmasına rağmen ben bizzat ziyaret ettim. Yollar konusunda çevreci projelerimiz var” dedi.

YÜZDE 56 BİNA YÖNETMELİĞE TABİ OLMADAN YAPILMIŞ

Çiğli’de binaların yüzde 56’sının yönetmeliğe tabi olmadığını ifade eden Başkan Yıldız, “Çiğli’nin en büyük sorunu deprem. Çiğli’mizde 22 bin 275 bina var. 1998’de deprem yönetmeliği yasası var referans var. Yüzde 56 bina yönetmeliğe tabi olmadan yapılmış. Yeni bir yol haritası oluşturduk. 310’a bölüp ofis açacağız. İmar komisyon başkanı ve üyelerimiz ile beraber Çiğli’nin başarısı olarak yol haritası çizeceğiz. Köyiçi’nde birkaç arkadaşımız bu konuyu başka mecralara çekiyor. Bölgenin dokusunu bozmadan kentin yeni bir kent meydanı olacağına inancımla… Açık şeffaf ve katılımcı bir ofis açacağız. Balatçık Dağ Mahallesi iktidarımızın rezerv alanı satmasıyla birlikte konu sürüncemede bırakılmış. Kentsel dönüşüm başkanı ile görüştük. Bakan Murat Kurum burada inşaat yoğunluğu istemiyor dedi. Belediye olarak alırsak konut yoğunluğu artık. TOKİ ile 400 dairelik bina olursa daha iyi olur. Açılışına gelir kurdeleyi ben de keserim böyle olursa” şeklinde konuştu.

KENTİN ALTYAPISINDA CİDDİ SORUNLAR VAR

Kenti alt yapısında ciddi sorunlar olduğunu belirten Başkan Yıldız, “Kentin altyapısında ciddi sorunlar var. Kentin altyapısı ile yetki bizde değil. Yetki İZSU’da. 11 kilometre yağmur suyu kanal projemiz var. Balatçık’ta böyle bir projemiz var. İZSU’nun yatırım programında olan bir şey. Proje devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HARMANDALI İÇİN BAŞKAN TUGAY İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Başkan Yıldız, Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında ise “Harmandalı Çöplüğü için Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile en kısa sürede görüşmelere başlayacağız” şeklinde konuştu.