Bornova Belediyesi ekim ayı olağan birinci meclis oturumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un yönetiminde gerçekleşti. Meclis gündeminde yer alan; Bornova Belediyesi 2022 Yılı Performans Programı ve 2022-2024 Mali Yılı Bütçe Tasarısı hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi. Toplantıda AK Parti Grubu’nun mahallelere doğalgaz ulaştırılmasıyla ilgili önergesi ve belediyeye ait alanın işgal edilmiş olması da gündeme geldi.

AK PARTİ ÜÇ MAHALLE İÇİN DOĞALGAZ ÖNERGESİ VERDİ

AK Parti Grubu imzasıyla verilen önergede Pınarbaşı Gürpınar, Yeşilçam ve Kavaklıdere mahallelerinde doğalgazla ilgili yaşanan sıkıntının altı çizilerek, “Bu bölgelerde doğalgaz bağlantısı yapılabilmesi için bu alanlarda daha sonra yapılacak imar planı ve imar planı revizyonlarında doğalgaz hattı döşenen sokakların korunacağı, doğalgaz hattı döşenen sokakların korunamaması halinde deplase maliyetinin belediyece karşılanacağına dair meclis kararı alınmasını öneriyoruz” ifadelerine yer verildi.

Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti!

TATLI: SUÇA ORTAK OLMAYALIM

Meclisin komisyonlardan gelen raporlar bölümünde de Ergene Mahallesi’nde yer alan ve 76 metrekarelik hissesi belediyeye kayıtlı olan taşınmazın belediyeye ait kısmının diğer hissedarlara satışı da tartışıldı. AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, bu alanda belediyeye ait bir yerin hukuksuz bir şekilde kullanımı söz konusu olacağına işaret ederek, “Belediye meclisimiz öncelikle bu konuyu hukuken araştırsın. Belediyeye ait alanda birileri hukuksuz olarak kalmışsa bunun hukuka taşınması lazım. Bu meclisi bir suça ortak etmememiz lazım” dedi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da konuyu araştıracaklarını söyledi.

İDUĞ: SORUMLULUK BENDE DEĞİL

Meclis toplantısında; CHP Grup Başkan Vekili Bahar Gürsul , AKParti ilçe başkanı ve milletvekillerinin Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki sanayi atıkları ile ilgili Bornova Belediyesi’ni eleştirmesini gündeme getirdi. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkan İduğ, “Ben belediye başkanı olduğumda ilk gittiğim yerlerden biri Ayakkabıcılar Sitesi oldu. Oradakiler, çöp yığını, evsel atık değildi, sanayi atığıydı. Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ve oradaki esnafla bir araya geldim. Şöyle bir şey anlattılar; ‘Bu para etmeyen bir atık. Bunların Kula’ya gitmesi lazım, orada 300 derecede bertaraf edileceği bir tesis var. Haftada 20 kamyon atık çıkıyor. Bornova Belediyesi 2,5 yıldır o atıkları topluyor ve atacak yer bulamıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne gide gele artık canım çıktı. Onlar da kabul etmiyor. Çünkü sanayi atığı. Bir şekilde ricalarla bugüne kadar getirdik. Benim sorumluluğum değil ama Bornova Belediye Başkanı olarak ‘çöp yığını’ ifadesini kabul etmiyorum. Olması gereken tüm çalışmayı ekibimle beraber yapıyorum. Yılda 1000 kamyon. Varsayalım ortaya bir bütçe koyduk, 1000 kamyonu 1 yılda Kula’ya taşıdık. Kaç para yapıyorsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üreticilerle birlikte bunu karşılayacak. Bu Bornova Belediyesi’nin sorumluluğu değil. Ben bununla ilgili tüm çalışmayı ekibimle beraber yaptım, yapmaya da devam edeceğim ama sorumluluk bizde değil. Bunu herkes bilmeli” diye konuştu.

55 MİLYON LİRALIK SÜRPRİZ BORÇ

Başkan İduğ, bu ay içinde 40'a yakın yatırımın açılışının yapılacağını açıkladı. 140 milyon lirayı bulan yatırımları anlatan Başkan İduğ, "Meclis kararıyla biz Bornova'yı 2,5 yılda hem borçsuz bir belediye hem de tüm yatırımlarını öz kaynaklarıyla yapmış bir belediye haline getirdik" dedi. Başkan İduğ, bu arada belediyenin ödemek zorunda olduğu 55 milyon liraya yakın bir borç olduğunu ilk defa dillendirdi. Söz konusu borcun geçmiş dönemlerle alakalı olduğunu belirten İduğ, “Yargıda olan davalar sonuçlandığında, bu bedeli belediye olarak ödemek zorunda kalabaliriz. Davalar aleyhimize sonuçlanırsa bu parayı ödemek durumunda kalacağız. O paranın 55 milyon lira civarında olduğunu gördük. Bu paraları ödemeye başlarsak, 2022 bütçesine 10 milyon lira daha eklemek gerekiyor" diye konuştu.