İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı'ndaki Ali Paşa Şadırvanı'nın restorasyon çalışmalarını başlattı. 1828 yılında Şam Valisi Hacı Salih Paşa tarafından yaptırılan ve 1894'teki yenileme çalışması sonrasında özgün yapısı günümüze kadar korunan Ali Paşa Şadırvanı'nın alem kubbesi, onarım nedeniyle söküldü. Kubbe, onarımın ardından tekrar monte edilecek.
Çalışmalar esnasında mevcut zemin kaplaması korunacak. Yine kumlama ile yüzey temizliği yapılacak, kırık parça tespit edilmesi halinde plaka yapı ile uyumlu olacak şekilde yenilenecek. Ayrıca tüm sütun, sütunce(küçük sütun), silme, alt başlık, üst başlık, plaka ve doğal taş kemerlerde yüzey temizliği yapılacak. Çalınan şadırvan çeşmeleri de restorasyon kapsamında yenilenecek. Çalışmalarının Haziran ayında bitirilmesi planlanıyor.
193 yıllık Ali Paşa Şadırvanı restore ediliyor
Tarihi yapıları ayağa kaldırmak ve korumak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin alışveriş merkezlerinden Kemeraltı bölgesindeki 193 yıllık Ali Paşa Şadırvanı'nda restorasyon çalışmalarını başlattı.
Yorumlar
Trend Haberler

Zafer Bayramı’nda İZBAN seferleri ücretsiz olacak

CHP’de Buca delege seçimlerinde zafer Kırmızı Liste’nin

Özel’den Buca Cezaevi önünde mesaj: “Dolandırıcılık kooperatifle yapılmaz!”

Dikili’nin jeotermal su kuyusu açıldı

Sendika temsilcisinden belediye başkan yardımcısına tehdit

Göztepe, 3 maçta kalesini gole kapattı