Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce basın mensupları bir araya geldiği toplantıda göreve ilk geldiği 2009 yılından günümüze kadar yapılan hizmetleri ve gelecek hedeflerini anlattı.

Başkan İnce sunumunu 3 bölüme ayırırken önce ilçede 2009-2018 yılları arasında hayata geçirilen proje ve hizmetleri ardından son 3 yılda yapılan proje ve hizmetleri ve son bölümde Güzelbahçe'nin gelecek hedeflerini detaylandırdı.

ATEŞTEN GÖMLEK!

Sunumun sonunda açıklamalarda bulunan Güzelbahçe Belediye Başkanı önemli mesajlar verdi. Söze 'Ateşten Gömlek' kitabından alıntıyla yaptığı betimlemeyle başlayan Başkan İnce, Ateşten Gömlek, lise yıllarında okuduğum ve beğendiğim, Türk Edebiyatının ender eserlerinden birisiydi. Halide Edip Adıvar’ın kalemine kahramanlık yapacağım hiç aklıma gelmemişti. 2009 seçimlerini iki kelimeyle özetleyecek olursak ‘Ateşten Gömlek’ en iyi betimleme olacaktır. Lakin, doğduğum ve doyduğum kente, partime, aileme ve kendime bir söz verdim. Bu gömlekte yanmayacaktı kimse. Ben dahil kimse yanmayacaktı. Yakmadım, yanmadı. Aklımız, bedenimiz, yüreğimiz ve ekibimiz ile bu ateşi söndürüp, kentin Belediye Başkanlığı gömleğini giydik üstümüze. Memursuz, bilgisayarsız, dosyasız başladığımız belediyecilik serüveninde şimdi sayısız eserlerle devam etmekteyiz. Mottomuz, inanmak oldu. Önce kendimize, sonra birbirimize inandık yol arkadaşlarımla. Seçimlerde rekorlar kırdık. Ama en önemlisi, Güzelbahçeli vatandaşlarımızı inandırdık" dedi.

HİÇBİR İNANCA, KİMLİĞE SAYGISIZLIK YAPMADAN...

Başkan İnce açıklamalarına şöyle devam etti: Peki nasıl inandırdık? Öncelikle, hiçbir inanca, kimliğe saygısızlık yapmadan, herkesi kucaklayarak. Camilerin temizliğinden, boyasına kadar ilgilenirken; Alevi kardeşlerimizin Cemevi için yaptığı taleplerine kulak verdik ve 4 ay gibi kısa bir sürede Yaka Mahallesi Tahtacı Kültür Evi, Cemevi’ni açtık. Paskalya’da Hristiyan kardeşlerimizi unutmadık. İnsana dair değildi sadece çalışmalarımız. En yakın komşularımız can dostlarımızı da unutmadık. Geçici Bakımevlerini yaptık ve genişlettik. Her hafta düzenli mama dağıtımı yaptık sokaklarda. Bununla birlikte kentimize yüzlerce park ve yeşil alan kazandırdık. Daha yeşil bir Güzelbahçe, Güzelbahçe’nin mavisine çok yakıştı. Toplanacak, konuşacak ve kültürel aktivitelere kışın gideceğimiz bir yerimiz yoktu. Kültür Merkezini yapıp, adını da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini verdik. Tuncel Kurtiz Salonu, bugüne kadar binden fazla etkinlikle buluştu. Aynı yere, kapalı Pazar yerini de açtık. Özgürlük ve Demokrasi meydanını da kurduk. Aslında bu meydanın ismi, Güzelbahçe’nin şiarı olmuştu. Bu sebeple, Gezi parkı olaylarında yitirdiğimiz 16 yaşındaki Berkin evladımızın parkını Yaka Mahallesine açtık. Açılışında, annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’da yanı başımızdaydı.

SEN O'SUN-BU'SUN DİYE AYIRMADIK!

Güzelbahçe Belediye Başkanı ardında, "Tabi, tüm bunları zorlu ve yıpratıcı geçen 2014 seçimlerinden sonra gerçekleştirdik. Zira 2014’te Güzelbahçeli vatandaşlarımızın bana ve ekibime inancı, hizmetlerimizle onurlandırmak zorundaydık. Bu derin hürmet, benim ve partim arasında da bir gün olsun sarsılmayınca da ortaya rekorlar ve sayısız eserler çıktı. Öz gücümüzle, gençlerimizle 24 Ocak, 6 Mayıs ve 2 Temmuz gibi ülkemizin karanlık günlerinde, anmaları unutmadık. Seçim bildirgemizde ne söz verdiysek, bizim elimizde olan tüm projeleri gerçekleştirdik. Sen O’sun, sen Bu’sun diye ayırmadık. Gümüzü özgürlük ve demokrasiye olan inancımızdan aldık. İlla bir taraftan yana olduğumuzu iddia edeceklerse ‘özgürlük, barış ve demokrasi’den yanadır o" diye konuştu.

GÜZELBAHÇE'DE YAŞAMAK AYRICALIKTIR!

İnce sözlerini şöyle tamamladı: İki dönemi bitirip üçüncü döneme devrolurken başkanlığımız halkımıza vermiş olduğumuz güveni 2019’da yüzde 70’lik oyla İzmir’in 3’üncilik koltuğuna oturttu bizleri. Demek ki bir şeyler doğru gitmiş, Güzelbahçe’de verilen sözler tutulmuş ve halk bu hizmetlerden memnun olmuş ki bizlere olan güveni bir kez daha ve üzerine daha fazlasını koyarak yeniden seçilmişiz.
Hizmetler ardı ardına ve zamanından önce yerine geldi. Seçim biter bitmez ‘Tematik Park’ tamamlandı. Ardından ‘Yelki Pazar’ı. Hizmetler aktıkça halkın güveni bizleri iş yapma aşkıyla sarmaya devam etti. İzmir körfezinin ilk ‘Mavi Bayrak Plajı’nın bayrağını göndere çekmenin gururunu yaşadık.

Yaptığımız parklar ve yeşil alanlar bize yetmedi. Ormanlar dikmeye karar verdik. Z Kuşağı, Çulfa, Özgürlük, Barış ve Demokrasi ormanları oluşturduk. Doğaya olan tutkumuzu ona zarar vermeden daha yaşanabilir, temiz bir Güzelbahçe için dönüşüme büyük katkı sunarak ‘Atık Merkezi’ kurduk.

Sözümüz olan Atatürk Mahallesi ‘Çarşı’ projemizi gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşadık. Adeta küçük bir Alaçatı modeli yaratarak İzmir’in cazibe merkezi haline getirdik. ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü kendimize şiar edindik ve çiftçimizi köylümüzü yalnız bırakmadık, kooperatiflerimize destek olduk, hep yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Dünya büyük bir dönüşüm ve değişim yaşadı. Son 2 yıl adeta her şey yeniden düzenlenir oldu. Covid-19 tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alırken halkın en büyük umudu ve destekçisi olan belediyemiz her türlü koşulda yanlarında olduğumuzu gördüler. Kah pazarını yaptı, kah ekmeğini dağıttı kah doğum günü pastasını evine götürdü. Bize üç dönem inanan güvenen ve kendimizi teslim ettiğimiz halkımızın bu zor zamanında yüreğimizi açtık ve halkımızı bu zor zamanda yalnız bırakmadık.

3 dönem yani 13 yıl yani 4745 gün inandık, çalıştık ve bu güveni boşa çıkartmamak. Tek inandığımız ve güvendiğimiz halkımızın karşısına, başımızı eğecek hiçbir yanlış yapamadan, sadece verdiğimiz sözleri yerine getirmek gururu ve mutluluğuyla halkımızın karşısında eğildik. Ama daha bitmedi, Güzelbahçe’mize verilecek sözlerimiz, yapacak hizmetlerimiz ve gidecek yolumuz var.

Şair Adnan Yücel’in de dediği gibi ‘Daha bitmedi sürüyor kavga ve sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek…’ Son söz olarak; ‘Güzelbahçe’de yaşamak ayrıcalıktır’ … Burada beraber bu ayrıcalığı bizlerle yaşadığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

"OYUNCAĞIMIZ ELİMİZDEN ALINDI!"

Güzelbahçe Belediye Başkanı soru-cevap bölümünde de önemli mesajlar verdi. Güzelbahçe’ye deniz ulaşımı ile ilgili soruya yanıt veren İnce, ‘’Sayın başkan ile ve İZDENİZ ile görüşmemiz sürüyor. Daha küçük bir tekne... İZDENİZ yetkilileri yolcu bulamadıklarını söylediler. Yanaşma iznini bizim aldığımızı iskeleden seferlerin sürmesi daha küçük bir tekne ile hizmetlerin başlayacağını söylüyorlar. Oyuncağımız elimizden alındı, üzgünüz’’ dedi.

"ŞU ANDA HER YER PAHALI"

Son dönemde İstanbul'dan artan göçün ilçedeki hayat pahalılığına etkisine yönelik soruyu da yanıtlayan İnce, "Güzelbahçemizde daha çok Alman vatandaşlarımız vardı. Bir süre sonra İzmir içinden çok sayıda yeni hemşehrimiz oluştu. Bunun nedeni nitelikli okullarımız... İşe yol yapmak istiyor ama çocuklarının servislerde yolculuk yapmalarını istemiyorlar, insanlar o yüzden buraya yerleşiyorlar. Bir iç göç var. Ege, Ankara, İstanbul, Bursa’dan Güzelbahçe’yi tercih edenler var. Arsa var mı? Büyükşehir belediyemizi planlama görevlileri Güzelbahçe’deki mevcut Yelki planlarındaki hala yeterli arazinin olduğunu yen bir planın gerekli olamadığı kanaatindeler. Sayın Başkan’ın tasarrufu ile gerçekleşecek bir yer. Arsa rayiçleri yüksek. Kiralar yüksek. Bir tane alışveriş merkezi vardı. Bütün markalar geldi. Buradaki sattığı fiyatları satıyor. Pazarları biz kontrol ediyoruz. Şu an her yer pahalı. Bir fiyat artışı var mı, var ama Güzelbahçe’de asgari ücretli de yaşıyor. Düşük versiyon marketler de var en yüksek versiyon marketler de var" diye konuştu.

ADAYLIK SORUSUNA YANIT!

İnce bir sonraki dönem adaylık için de şu mesajları verdi: Artık 3. dönem gibi bir dönemde size tanıtabildiğim her şeyiyle duygularımız yansıtmak istedim. Bu zaten bunların içinde görünüyor. Bugüne kadar bir görev aldım 2009’da ateşten gömlek giydim ve bunu hala şu kadarcık bir kadro ile yapıyorum. Bir müdür rapora ayrıldığında ikinci müdür koymamız zor oluyor. Ben birinci dönemden sonra 2. Dönemde söylediğim gibi ortaya çıkıp adayım söylemi yapmak için çok erken. Bunun için bir süreç var, seçim bildirgesinde verdiğimiz bitiremediğimiz süreçler var. Ortalığa çıkacak bir pozisyonumuz yoktur.

GENEL BAŞKAN’A REKOR OY SÖZÜ!

Güzelbahçe Belediye Başkanı anketlerle ilgili olarak da, Biraz da bu bölgemizde bundan önceki 2014 seçimlerinde DSP faktörü vardı. Oyları bölünen bir yerdi. Ben rekor oy çıkacağı konusunda Genel Başkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu’na söz verdim" dedi.

İnce ilçede planlanan festivallerle ilgili de konuştu: Bu sene bardacıklarımız daha bol. Bu sene ilaç verdik, destek olduk. Atatürk Mahallesi’ne indirmeyi düşünüyoruz. Evet otopark problemi var ama Güzelbahçe bunların en azından bir tanesi. Pandemi dönemi geçti. Bunları yapacağız. Yeni balıkçı barınağının devredilmesinden sonra o büyük alanda yüzlerce standı içeren denizcilik festivali de yapmak istiyoruz. Balıkçıların gelmesini istiyoruz, balıkçı olmadıktan sonra bir anlamı yok.

"KAFTANCIOĞLU KONUSUNDA HALK CEVABI VERECEK!"

Yargıtay tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası hakkında konuşan İnce, Bu ülkede siyası yasak getirilen sırf Canan Kaftancıoğlu değil. Sonucunu herkes gördü. Sonuçta eninde sonunda hukuğa saygılı olmakla birlikte halkın dediği olacaktır. Halk seçimlerde ne olduğunu gösterecek. Tabi demokrasinin temeli çoğunluk rejimine dayanıyor ama azınlıkları yok sayarak bir demokrasinin olma ihtimali yok. Fikirler özgürce paylaşılmalı. Canan Kaftancıoğlu konusunda halk onun cevabını verecek.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı konusundaki soruya yanıt veren İnce, ‘’Sayın genel Başkanım bunu en çok hak edendir. Bence en çok oyu alacak adaydır’’ dedi.

TÜM DETAYLARIYLA 13 SUNUMU

Söze önce 2009-2018 yılları arasında Güzelbahçe'de yapılan proje ve hizmetleri anlatarak başlayan Başkan İnce şunları kaydetti:
Güzelbahçe Nüfus 24.296 - 2009 Yılı Bütçemiz 15 Milyon TL
Güzelbahçe Nüfus 33.725 - 2019 Yılı Bütçemiz 35 Milyon TL
Güzelbahçe Nüfus 37.572 - 2021 Yılı Bütçemiz 71 Milyon TL
Güzelbahçe 2009-2019-2022 yılları arasında arsa değer artışı bakımından büyük bir değişim yaşadı… Örnek verirsek;
MALTEPE MAHALLESİ
2009 yılı arsa m² fiyatları 54 TL ile 68 TL arası değişmekte
2019 yılı arsa m² fiyatları 307 TL ile 335 TL arası değişmekte
2022 yılı arsa m² fiyatları 650 TL ile 700 TL arası değişmekte
YELKİ MAHALLESİ
2009 yılı arsa m² fiyatları 20 TL ile 35 TL arası değişmekte
2019 yılı arsa m² fiyatları 105 TL ile 311 TL arası değişmekte
2022 yılı arsa m² fiyatları 200 TL ile 600 TL arası değişmekte
KAHRAMANDERE MAHALLESİ
2009 yılı arsa m² fiyatları 114 TL ile 200 TL arası değişmekte
2019 yılı arsa m² fiyatları 190 TL ile 500 TL arası değişmekte
2022 yılı arsa m² fiyatları 600 TL ile 1200 TL arası değişmekte

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi:

Toplantı yapacak bir salonumuz yokken yıllardır hayali kurulan Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’ni açtık. 10 miyon720 bin TL’ye mal ettik, İzmir Büyükşehir Belediyemiz, 8 milyon 976 bin TL destekte bulundu, Güzelbahçe Belediyesi olarak 1 milyon 800 Bin TL yatırım yaparak, 345 günde tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduk.

Güzelbahçe Polikliniği: Kültür Merkezi altında bulunan 660 m²’lik belediye mülkünü Urla Devlet Hastanesi’ne bedelsiz vererek poliklinik hizmeti verilmesini sağladık.

Otoban Ücretsiz: Uzun süre büyük bir taleple ücretsiz olması istenen otoban, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde otobanı ücretsiz hale getirdik.

Yeni Balıkçı Barınağı: Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapmış olduğumuz çalışmayla Güzelbahçe’ye yeni bir balıkçı barınağı kazandırdık.
Doğalgaz Güzelbahçe’de: Yıllardır beklenen temiz enerji doğalgazı, Güzelbahçe’mize getirdik.

Tahtacı Kültürevi: Yaka Mahallesi’ne Tahtacı Kültür evi yaptık. Kültür evi aynı zamanda cem evi olarak hizmet vermektedir. Bağışçıların yapmış olduğu 670 bin TL’lik destek ve İzmir Büyükşehir Belediye’mizin arsayı bize hibe etmesiyle 100 günde tamamladık.

Belediye Hizmet Binası: Yıllardır küçük bir binada hizmet veren belediye hizmet binasını genişlettik, vatandaşlara daha iyi hizmet verecek duruma getirdik.
Dijital Arşiv: Tüm imar arşiv dosyalarımızı dijital arşive taşıdık.

Spor Kompleksi: Hayırsever Ayşe Mayda’nın desteğiyle ilçemize spor tesisi kazandırdık. Ayşe Mayda Spor Tesisi’nin yapım bedeli 1 milyon 12 bin TL, hayırsever Ayşe Mayda 600 bin TL bağışta bulundu. Güzelbahçe Belediyesi olarak 411 bin 820 TL yatırım yaptık. 90 gün gibi kısa bir sürede projeyi tamamladık.

Belediye Düğün Salonu: Mevcut binada tadilat yapılarak tamamen belediyenin envanterinde olan malzemeleri kullanarak ve kendi emekçi arkadaşlarımızla büyük bir ihtiyaç olan Güzelbahçe Düğün Salonu’nu, 60 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak söz verdiğimiz gibi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü burada kutlama gururunu yaşadık. Vatandaşlarımızın uygun fiyat ödeyerek düğün yapabilecekleri bir mekân oluşturduk. Sevimli dostlar için barınma evi: Yelki’de sokak hayvanları için bakım ve barınmaevi yaptık.

Semt evi ve Sosyal Market: Yelki, Mustafa Kemalpaşa ve Çamlı Mahallelerinde hizmet veren semt evleri kadınların ikinci adresi oldu. Burada kadınlara beceri kursları veriliyor. Sosyal Market ise dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdiği adres haline geldi. Sahil Yolu Düzenlemesi: Liman’dan Vapur İskelesi’ne kadar sahil yürüyüş yolunu yaptık. Adeta mini bir Kordon boyu yarattık. Gece Pazarı: Yaz aylarında özellikle sahil merkezlerinde alışverişin gözde adresi haline gelen Gece Pazarı geleneğini, Vapur İskelesi’nin bulunduğu alanda hayata geçirdik.

İki köprü inşa ettik: 135 işyerinin bulunduğu Yelki Sanayi Sitesi’ne giden yol üzerine köprü inşa ettik. Ayrıca Yelki Mahallemiz’de vatandaşların arazilerine gitmelerini sağlamak için Çamlıçay Deresi üzerinde ikinci bir köprü daha yaptık. İki köprünün yapımı, belediyemiz tarafından 547 bin 200 TL’lik bir bütçeyle, ilk köprümüzü 45 günde diğer köprümüzü 180 günde tamamladık. Kapalı Pazar yaptık: Güzelbahçe Yalı Mahallesi’nde Salı günleri açılan pazar, Kültür Merkezi’nin zemin katına kurularak, esnafımızın 164 adet tezgâhla hizmet vermesi sağlandı.

Araç filosunu güçlendirdik: 2012-2014-2015 yıllarında, İller Bankası ve özel bankalardan
5 milyon 740 bin liralık kredi kullanarak ve bağışlarla birlikte 2009-2018 yılları arası araç filomuza 46 araç ilave ettik.
Altyapıya büyük yatırım: İlçenin altyapısını yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz. Çeşitli cadde ve sokağa yağmur suyu kanalları inşa ettik. Doğalgazdan kaynaklı bozulan yolları yeniledik. 1 Milyon m²’ye yakın parke taşı döşedik. 31 bin ton asfalt yol yaptık. 250 bin bordür taşı döşedik. 30 bin metre tül yağmur suyu kanalı döşedik.

Her köşe başına bir park: 2009 yılı öncesinde 15 olan park sayısını bugün 106’ya ulaştırarak, yeşil alanlarımızı 12.302 m² ‘den 323.468 m² ye yükselttik.
Tematik park: Kahramandere Mahallesi, Şehit Kemal Caddesi üzerine Zeytin Park yaptık. Zeytin Park’ta üzerinde zeytin toplayan bir ailenin heykellerinin yer aldığı tematik bir park oluşturduk. Çocuk, genç, yetişkin ve Çamlı Köy Tiyatrosu: Güzelbahçe Belediye Tiyatrosu’na devam eden çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz ve Çamlı Köy Tiyatrosu ekibimiz birbirinden güzel oyunları sahneleyerek tiyatro severlerin beğenisini topluyor. Kültürel Etkinlikler Devam: Geldiğimiz günden bugüne kadar birçok ünlü yazar ve sanatçıyı ilçemizde ağırladık. Kültür Yayınları: Güzelbahçe tanıtımı için 7 eser kazandırdık. Spor Kenti Güzelbahçe: 7’den 70’e herkes için spor sloganıyla çıktığımız yolda her yıl 12 branşta 1200 vatandaşımıza hizmet verdik. Kurslara Büyük İlgi: 30 branşta, gönüllü eğitmenlerimizle 3 bin vatandaşımıza el sanatları, hobi kursları verdik. Bardacık Festivali: Bardacık Festivali artık ismini şehrin dışına da taşımaya başladı. Payamlı Köyü’nde Bardacık Festivali sayesinde üreticinin ürününe değer katıyoruz..

Deniz ve Balıkçılık Festivali: Güzelbahçe denilince deniz ve balığı ayrı tutmak olmaz. 2011 yılından beri yaptığımız festivale bir süre ara verdikten sonra bu yıl yeniden düzenleyip festival coşkumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Geleneksel El Sanatları Festivali: Ülkemizin birçok ilinden ve İzmir’den unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlılarımızı ve sanatçılarımızı buluşturduğumuz El Sanatları Festivali’ni pandemiden dolayı 2 yıldır yapamadık. Bu yıl 7’incisini düzenleyerek etkinliğimizi devam ettireceğiz.
Zeytin Şenliği: Küçükkaya Köyü’müzde düzenlediğimiz bu festivalle üreticiye destek olmaya devam edeceğiz.
Otantik Pazarlar Kurduk: Yaka, Yelki ve Çamlı Mahallelerimizde üreticilerimizi vatandaşlarımızla doğrudan bir araya getirdik.
Yelki'ye Dolmuş Seferleri: Güzelbahçe- Fahrettin Altay- Yelki dolmuş hattını hizmete açtık. Bu hizmet Yelki’nin emlak değerini büyük bir oranda arttırdı.
Sivil Toplum Merkezi’ni açtık: İlçemizdeki bir çok Sivil Toplum Kuruluşunu bir merkezde buluşturduk. ‘İzmir Baba’ olarak bilinen İzmir aşığı duayen gazeteci yazar Sancar Maruflu’nun ismini merkezimize verdik.

Okul, cem evi ve camilere bakım: İlçede kamuya ait ilk ve orta dereceli okulların bakım, onarım ve boyalarını yaptık. Cem evi ve camilerin de bakım ve onarımları gerçekleştirdik. Atatürk Mahallesi’ndeki camiye gasilhane, müftülük ofisi, kütüphane ve sosyal tesislerin yer aldığı ek bina inşa ettik.
Sosyal Desteklere Devam ettik: Sosyal belediyeciliğin en güzelini Güzelbahçe’de yaptık. Dar gelirli ailelere 2.600 ton kömür dağıttık. 10 bin erzak paketi ve hediye çeki dağıttık. 200 bin kişilik iftar yemeği verdik.

İNCE İLE GÜZELBAHÇE'DE SON 3 YIL

Güzelbahçe Belediye Başkanı bu raporun ardından yeni dönem görev süresinde yapılan proje ve hizmetleri de detaylandırarak anlattı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı 3 yıllık sunumunu şöyle detaylandırdı Güzelbahçe Park: 590 m²’lik alanda Güzelbahçe Tematik Parkı’nı yaptık.

Yelki Pazar yeri: Yelki Mahallesi Cumartesi pazarını sokak arasından çıkartarak, 1000 m²’lik bir Pazar yaptık, 145 adet tezgâhlı kapalı bir merkeze taşıdık.
Mavi Bayrak Plajı: Körfezin ilk mavi bayraklı plajını ilçemize kazandırdık.

GüzBel Cafe: Belediyemiz halka hizmet anlayışını benimseyerek Güzbel Cafe’yi hizmete açtık, Siteler Plajı’ndaki Mavi Bayrak Cafe’yi hizmete açtık. Seçim bildirgemizde de sözünü verdiğimiz İkinci Bahar Evi’ni, yaşlılarımız için gün boyu vakit geçirebilecekleri Gönül Ağa Parkı’nda hizmete koyduk.

Atık Toplama Merkezi: Temizlik İşleri Şantiyemizde, Geri dönüştürülebilecek malzemelerin toplanabileceği bir merkez kurduk. 1 yıl içerisinde; 1500 kilo bitkisel atık, 200 kilo atık ilaç, 500 kilo elektronik atık, 800 kilo büyük hacimli atık, 250 kilo atık pil, 1 ton ambalaj atığı toplandı. 2012 yılından beri evlerden, kamu kurumlarından, okullardan, iş yerlerinden ambalaj atığı toplamaktayız. Yıllık ortalama 1200 ton ambalaj atığı toplanmıştır. İlçe genelinde 2021 yılından beri 80 tekstil atık kutusundan 45 ton atık toplanmıştır. Ayrıca 180 adet ambalaj atığı, 3 adet mobil ve 6 adet ilaç atık kutuları ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirilmiştir.
Haybulans Hizmette: Geçici hayvan barınağımızı önceden kurmuştuk. 16 adet, sokak dostlarına yeni kafes inşa ettik, ayrıca mahallelerimizde can dostlarımıza geri dönüşümden kulübeler yaparak ilçenin farklı yerlerine yerleştirdik. Seçim Bildirgemizdeki ‘haybulans’ hayvan ambulansı sözünü yerine getirdik, hizmete koyduk. BİSİM Güzelbahçe’de: İzmir Büyükşehir Belediyemizin tüm İzmir’e kazandırdığı bisiklet ağı Güzelbahçe’de de hizmet vermeye başladı.

Ağaç Dikimine Devam: Güzelbahçe Belediyesi Personeli Ormanı, Çulfa Ormanı, Özgürlük, Demokrasi ve Birliktelik Ormanı ve Z Kuşağı Ormanlığı oluşturduk. Toplamda 205 Bin m² pasif alanda zeytin, fıstık çamı, okaliptüs, dikimi gerçekleştirdik.

Atatürk Mahallesi Cephe Yenileme ve Meydanı Düzenlemesi: Atatürk Mahallesi’nde kent estetiği ve cephe yenileme proje çalışmasını İzmir Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu %75’lik destekle tamamladık. Mahallemizi şehrin cazibe merkezlerinden biri haline getirdik. Atatürk Mahallesi Çarşısı toplam bedeli 4 milyon 988 bin TL’ye mal oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 milyon 165 bin tl destekte bulundu, Güzelbahçe Belediyesi olarak 1 milyon 823 bin TL yatırım yaparak, 90 gün gibi kısa bir sürede projeyi tamamladık. Esnaftan hiçbir ücret tahsis edilmedi. Esnaf Odasıyla çarşıda yapılacak işlemler için protokol imzalandı.

75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı (24,5 metrelik yol) Açılıyor: Yıllardır hayali kurulan 24.5 metrelik yolun ilk etap çalışmalarını tamamladık. İzmir Büyükşehir Belediyemiz bu alanla ilgili çalışma programını yapıp yol çalışmasına kısa sürede başlayacak.

Yaka Mahallesi Yenileme: Yaka Mahallesi’nde bulunan tüm yollar yapılıp, cepheler boyanıp yeni bir görünüme kavuştu. 2.000 m² cephe sıvaması yapıldı, 4.500 m² cephe boyandı, 16.200 m² parke taşı döşendi, 400 m² demir yüzeyleri boyandı (kapı, korkuluk, panjur, vb), Belediye Personelinden İMC: Belediyemizin başkan yardımcısı, müdürü, amiri, büro elemanı her hafta park bahçeler ve fen işleri müdürlüklerinin çalışmalarına katılarak, ‘Güzelbahçe Ailesi’nin bir arada kol kola olduğunun en iyi örneğini veriyorlar.

Çiftçilere Büyük Destek: Çiftçilerimize Akdeniz Meyve sineğiyle mücadelede kimyasal ilaçlama yerine Sarı Yapışkan Tuzak dağıtımı yaptık. Bu amaçla 4920 adet dağıtım gerçekleştirdik. Ayrıca çiftçilerimize 110 bin TL’ye yakın gübre ve ilaç desteği verdik. Ecevit’ler Güzelbahçe’de Yaşayacak: Rahşan&Bülent Ecevit Parkını Açtık. İsimlerini Güzelbahçe’de yaşatıyoruz.

Makine Parkını Büyüttük: 2019-2022 yılları arası, İller Bankası ve özel bankalardan 1 milyon 900 bin liralık kredi kullanarak ve bağışlarla birlikte 3 yılda araç filomuza 6 araç dahil ederek 2009 yılından 2022 yılına kadar toplam araç sayımızı 90’a çıkartıp, 7 milyon 700 bin TL'lik bir alım gerçekleştirmiş olduk. Biriket bitki atıklarını ağaç yongalama makinesiyle doğaya kazandırıyoruz.

Kooperatiflerle iş birliğine devam: YELÇEVKO ve Çamlı Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ne yer tahsisi sağladık. Payamlı Bardacık Festivalimizin 8’incisini gerçekleştirdik. Kooperatiflerimizin üretmiş olduğu ürünleri alarak desteğimizi devam ettiriyoruz. Bugün sizleri uğurlarken çantalarımızın içinde koopratiflerimizden aldığımız el emeği göz nuru ürünleri sizlere hediye edeceğiz.

Artık Milli Sporcularımız Var: Jimnastik, Kick Boks branşlarında milli sporcularımızı bünyemize kattık. Güzelbahçeli Otizmli sporcumuz Türkiye’de ve yurtdışında birçok başarıya imza attı.

Kültürel Etkinliklere devam: 2 yıl boyunca yaşanan ve hala devam eden pandemi nedeniyle kültürel etkinliklerimize ara vermiştik. Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı, Dünya Barış Günü, İzmir’in ve Güzelbahçe’nin Kurtuluş Günü konserlerimizle etkinliklerimize yeniden başladık. Birbirinden değerli sanatçıları ağırladık.

Genco Erkal Amfi Tiyatrosu: Büyük tiyatro ustası Genco Erkal’ın ismini ilçemizde bulunan amfi tiyatromuza vererek ölümsüzleştirdik.
Üç Fidan Anıtı: Güzelbahçe’mize yakışacak 68 kuşağı liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın 7 metrelik resimlerinin olduğu bir ‘Üç Fidan Anıtı’nı yaptık. Açılış gününü Suavi konseri ile taçlandırdık.

2019 – 2022 Yılları Arasında
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Yardımları
Kara Kış Çadırı kurarak 700 Ton kömür dağıttık.
700 Bin alışveriş kartı yardımında bulunduk.
4.000 erzak kolisi dağıttık.

2019 – 2022 Yılları Arasında
Fen İşleri Müdürlüğü Yol Yapım Miktarları

KORONAVİRÜS (COVİD-19) SÜRECİNDE YAPILAN HİZMETLER

45 Bin maskeyi kendi imkânlarımızla üretip vatandaşlarımıza dağıttık.
65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın market, pazar ve eczane ihtiyaçlarını karşıladık.
1.600 aileye erzak kolisi dağıttık.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ekmek alamayan vatandaşlarımıza, 13 bin adet ekmeği ücretsiz dağıttık.
İş yerini kapatmak zorunda kalan 25 küçük esnafımıza, esnaf başı 150 TL’lik market çeki verdik, İlçemizdeki berber, kuaför, kahvehane, lokanta ve restoranlara 200 koli hijyen seti dağıttık.

Esnaflarımızın zor günlerinde yanında olduk. Belediye Meclisinin aldığı karar ile Belediyeye ait iş yerlerindeki kiracılardan 3 aylık kira ve Pandemi sürecinde faaliyetleri durdurulan tüm iş yerlerinden çevre, temizlik ve reklam ilan vergisi almadık
15 personel, 5 adet araç ile 30 ton iç ve dış mekân ilaçlaması yaptık.
Sokakta yaşayan can dostlarımızı unutmadık.
1 Ton mamayı her gün farklı 3 mahallemize olmak üzere 12 mahalleye dağıttım yaptık.

GÜZELBAHÇE’NİN GELECEK HEDEFLERİ

Çamlı Köy Meydanı: Güzelbahçe’de tüm mahallelere doğalgaz hattı döşendi. Bazı bölgelerin sorunu çözüldükten sonra doğalgaz çalışmaları başlayacak. Çamlı Köyümüze önümüzdeki yıl doğalgaz girdikten sonra seçim bildirgemizdeki ‘Meydan Projesi’ne başlayacağız.

Sahil Düzenleme Projesi: Bakanlığın istediği ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporunu belediyemiz hazırlayıp bakanlığa sunacak, sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte proje üzerinde görüşüp çalışmalara başlanacak.

75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı (24,5 Metrelik Yol): Yıllardır hayali kurulan bu yolla, 2021 yılında ilk ağaç taşıma işlemine başlayarak bu yıl içinde Ayşe Mayda Spor Tesisleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasındaki etabı tamamladık. Bu süreçten sonra İzmir Büyükşehir Belediyemiz, alanı programına alıp çalışmalara başlamasını bekliyoruz.

1,3 milyon genç ilk kez oy kullanacak 1,3 milyon genç ilk kez oy kullanacak

Özbilimkent Köprüsü: İlçede hayati önem taşıyan iki köprümüzü yapmıştık. Özbilimkent Köprüsü olarak bilinen Çamlıçay deresi üzerinde bulunan bu köprümüzü de tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız.

Go-Kart Direnişi: 2018’yılında bir girişimcinin ısrarla yapmak istediği fakat Güzelbahçe halkını arkamıza alarak direndiğimiz ve kazandığımız go-kart direnişimiz doğa kazanana kadar sürecek.

Alpay Kandemir Parkı: Geçtiğimiz yıl ağustos ayında vefat eden, Güzelbahçe Belediyesi Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği, Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Başkanlığı yapmış, Güzelbahçe’nin sevilen esnaflarından Alparslan (Alpay) Kandemir’in ismini Yalı Mahallesi 99 sokakta bulunan alanda yaşatacağız.
Yeni Parklar: 10 yeni park ile 2 parkımızı da revize ederek 35 bin m² ‘lik alanda her ay bir park açılışı yapma hedefimiz olacak. Bu parkları yapmak için 3 milyon 750 bin TL’ye yakın bir bütçe öngörmekteyiz. 15 Mayıs 2022 - Erhan Baysan Parkı, 30 Temmuz 2022 - Orman Şehitleri Parkı, 4 Ağustos 2022 - Alpay Kandemir Parkı, 24 Eylül 2022 - Muhtar Erol Cengiz Parkları ilk etapta tarihlerini belirlediğimiz parklarımızı açıp hedeflediğimiz sayıyı tamamlayacağız. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye’mizinde Güzelbahçe’de 55 bin m²’lik alanda yeşil alan çalışması olacak.

Olivelo Ekolojik Yaşam Parkı: Güzelbahçe, günü birlik turizmin yaşandığı en güzel yerlerden biri. İnsanları doğayla buluşturmak için Yelki’de 57 hektar alan içerisinde rekreasyon alanı yapacağız. İzmirBüyükşehir Belediyesi bu alanla ilgili proje çalışmasını başlattı ve sonuçlandı. Kısa bir süre içerisinde Büyükşehir Belediyemiz çalışmaları başlatacak.

Gençlik Merkezi: Güzelbahçe’deki gençlerimizin bir araya geleceği, projeler sunabileceği ‘Genç Çınarları’ Güzelbahçe’mizde yetiştireceğiz.
Kadın Dayanışma Merkezi ve Masal Evleri: Kadınlarımızın yaşamış oldukları sorunlardan dolayı kendilerini güvende hissedebilecekleri bir yer yapacağız. 2023 yılında Kadın ve Aile Müdürlüğü kuracağız.

Kütüphane: Mevcut kütüphanelere ek olarak Güzelbahçe’mizde erişilebilir bir kütüphane oluşturacağız.
İnkaya Mağarası: Yelki Mahallesi’nde bulunan İnkaya Mağarası ile ilgili 9 Eylül Üniversitesi ile çalışmalar yaptık. Turizme kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Ekonomi Üniversitesi: İlçemizde 17 Kamu, 53 özel, ayrıca 1 kamu olmak üzere 3 otizm okulu da bulunuyor. 10 bin öğrenci eğitim gördüğü Güzelbahçe’de bir üniversite artık elzemdir. İlçemize gelecek Ekonomi Üniversite’sinin planlarının tamamlanması ve belediyemize sunulmasıyla ruhsatını hızlı bir şekilde çıkarıp üniversitemize kavuşacağız.