AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, elektronik ticarette tekelleşmenin önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan ve muhalefetin de tam destek verdiği kanun teklifinin yasal sürecin tamamlanmasına 3 gün kala CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne iptali için başvuru yaptığını duyurdu.

Oylamaya katılan ve evet oyu veren 52 milletvekilinin imzası ile yapılan başvuru ile ilgili olarak AK Partili Dağ, TBMM’de bilgilendirmede bulundu.

Kanun teklifinin görüşüldüğü genel kurulda yasa teklifinin içerisinde CHP’lilerin de olduğu muhalefet tarafından tam destek verildiğini ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a kendileri tarafından teşekkür edildiğini kaydeden Dağ, “Bu olumlu havadan sonra CHP, yasalaşmanın tamamlanmasından sonra çark etmiş hem komisyonda hem genel kurulda desteklediği kanun teklifi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmıştır.

CHP’nin tutumu bir çelişkiyi, tutarsızlığı göstermektedir. Bu eylem CHP’nin Türkiye siyasetinden genel ahvalinin yansımasıdır. CHP, AYM’ye kanunun bazı maddelerinin iptali için üç dilekçe verdi. İlk iki dilekçe yasal sürecinin bitimine 3 gün, ikinci dilekçe ise son günde AYM’ye verilmiştir. Bu işlem dahi şüphe uyandırmaya yeterdir. İlk iki dilekçenin bahsedilen hususlardan hangileri, kimler tarafından beğenilmedi de üçüncü dilekçeyi vermek zorunda kaldınız? Kanun teklifinde rant çeteleri bu kanunu engelliyor deyip kanunun çıkması için çabalayan CHP’liler aradan geçen zamanda ne oldu da AYM’ye başvurmuşlardır? Yoksa CHP kendi nitelendirmeleri ile rant çetelerine boyun mu eğmiştir? Rant çeteleri ilk iki dilekçeyi beğenmeyip üçüncüsü dilekçeyi mi verdirmiştir? TBMM tarihinde az rastlanır biçimde tüm siyasi partilerin oy birliği ile yasalaşması kararlanan teklifin görüşme sürecinde bir şirket hariç –adını biliyoruz- tüm sektörün desteği alınmıştı. Buna rağmen meclisin iradesine karşı bir şirketin menfaati mi gözetilmiştir? Yasanın AYM’ye taşınması ile ilgili bu şirketin lobi çalışması olmuş mudur? Kanun iptali için yapılan başvurunun CHP Lideri Kılıçdaorğlu tarafından verildiği biliniyor.

Oy sayımında iftar molası olmayacak Oy sayımında iftar molası olmayacak

Kılıçdaroğlu, kendi partisini karşısına alarak e-ticaret kanunun iptali için neden sarf etmektedir? Yoksa CHP’lilerin tabiri ile rant çeteleri Kılıçdaroğlu’na da mı bulaşmışlardır? Bu kanunun iptalini Kılıçdaroğlu’nun kulağına kim fısıldamıştır? İttifak ortağı İYİ Parti bu işin neresindedir? Meclis görüşmelerinde CHP Grubu’nun yerli ve milli olarak nitelendirdiği yasa teklifini Kılıçdaroğlu neden AYM’ye götürme talimatı verdi, iptal ettirmeye çalışmakta? Kılıçdaroğlu bu hamlesi ile e-ticaretteki tekelleşmeyi daha da mı körüklemek istiyor? Kanuna evet diyen 52 CHP’li vekil vardı. 52 vekil aynı zamanda AYM başvuru dilekçesine de imza atmışlardır. Bu vekillerin vicdanlarının rahat olmadığını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu, 52 milletvekilinin yasama iradesine ipotek koymuştur. Daha da ileri giderek oy birliği ile geçen düzenlemeyi AYM’ye götürerek meclis iradesini de açıkça yok saymıştır. Bazı şirketlerin iradesi CHP tarafından meclis iradesinin üzerine mi konmak istemektedir? “ dedi.

Kılıçdaroğlu’na çağrı yapan Dağ, “Bu konuda sessiz kalamazsınız. Kamuoyuna mutlaka izahatta bulunmak zorundasınız. İtiraz edilen ve e-ticarette asıl tekelleşmeyi önleyen maddenin bu alanda adil ve etkin rekabeti tesis edecek en önemli maddedir. Kanunu engellemeye çalıştığı tekelcilerin en çok itiraz ettiği maddenin dava konusu edilmesi manidardır. Biz bu alanda tekelleşmenin önüne geçmekle uğraş verirken CHP ileride oluşma ihtimali oluşan tekelleşmenin sorumlusudur. TBMM’de geçen bazı kanunları AYM’ye basın mensupları önünde davulla zurnayla götüren CHP, bu başvuruyu neden basına duyurmamıştır? CHP bu konuda günahkardır. Milletimizin menfaatine olan yasaya itiraz eden CHP’nin acilen bu başvurudan vazgeçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.